Vasile Marc spune că în orfelinatul din Beclean se consumă droguri! Vrea măsuri urgente!

La ședința ordinară a Consiliului Județean, Vasile Marc a avut o interpelare la proiectul privind Planul Județean de Acțiune pentru 2017 -2020 în vederea implementării Strategiei Județene Antidrog în perioada 2012 – 2020. Acesta a făcut câteva declarații GRAVE, sugerând că în orfelinatele subvenționate de Stat, elevii consumă droguri. Ba mai mult, ar fi vorba de trafic de droguri… infracțiuni foarte grave, care s-ar petrece sub ochii profesorilor!

 

 

“Eu am ridicat această problemă și în comisia economică unde am avut discuții pe acest proiect de hotărâre. Să știți că acest proiect este foarte important și atrag atenția cu toată responsabilitatea că în centrele de plasament, acolo unde știu eu… în Centrul de Plasament din Beclean se întâmplă multe lucruri nelalocul lor, referitoare la traficul de droguri. Am avut avut elevi care și la mine au venit : no, ceva? (n.r droguri). Vă rog foarte mult ca noi toți cei prezenți aici să luăm foarte în serios această chestiune, .. dacă se întâmpă așa ceva la Centrul de Plasament din Beclean, s-ar puteasă se întâmple și în alte centre din județ! Este foarte important ca acest proiect să fie implementat corespunzător” a declarat Vasile Marc, consilier județean al PNL.

Din partea Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului NU a fost prezent nimeni la ședință, pentru a putea da explicații!

 

v2

v3

 

 

 

 

 

 

Proiectul a fost aprobat cu voturile tuturor consilierilor județeni. Ba mai mult, s-a înființat o comisie de supraveghere a implementării proiectului, comisie din care fac parte: Mirel Cârcu (ALDE), Florin Moldovan (PNL) și Angelo Manea (PSD).

 Caricatură

Ziar de Bistrita