Drumul de la Satu Nou la Cușma se pregătește pentru o ”transformare semnificativă”

Drumul de la Satu Nou la Cușma se pregătește pentru o ”transformare semnificativă”, spun reprezentanții SC Someș Top Grup SRL, companie care s-a ocupat de serviciile de proiectare. În acest moment se lucrează intens pe acest tronson din DJ 172G, modernizarea porțiunii de drum urmând să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.

Tronsonul de la Satu Nou la Cușma are o lungime de circa 6,7 km, investiția totală în modernizarea drumului ridicându-se la aproximativ 3,5 milioane euro, sursa de finanţare a lucrărilor fiind Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Contractul pentru acest tronson de drum, semnat în luna august a anului 2020, a fost adjudecat de asocierea dintre SC Transilvania Grand Construct SRL (lider de asociere – lucrări de execuție) și SC Someș Top Grup SRL (asociat – servicii de proiectare și asistență tehnică).

Într-o postare pe o rețea de socializare, reprezentanții companiei SC Someș Top Grup SRL precizează că acest tronson de drum se pregătește pentru o transformare semnificativă.

Noul proiect de modernizare a drumului județean DJ172G este amplasat în intravilanul și extravilanul localităților Satu-Nou și Cușma. Tronsonul studiat începe de la km 43+298 și continuă până la km 49+938. Acest tronson de drum se pregătește pentru o transformare semnificativă. Iată câteva elemente geometrice ale drumului care definesc dimensiunile sale în profil transversal: platformă drum 8,00 m, parte carosabilă 6,00 m, acostamente 2×1,00 m dintre care 2×0,25 m benzi de încadrare, pantă transversală pe carosabil și benzi de încadrare 2.5 % și pe acostamente 4,00 %. De asemenea, proiectul a prevăzut măsuri de consolidare, inclusiv piloți, ziduri de sprijin din beton armat și ziduri de sprijin din pământ armat (geocelule), pentru a asigura durabilitatea acestei infrastructuri”, a transmis SC Someș Top Grup SRL.

Recent, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat că lucrările pe acest tronson ar urma să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *