Drumul de pe Valea Budacului (DJ 173) se duce la vale. De la o fisură, acum e bai mare și 1 bandă de sens e SURPATĂ! A fost inaugurat în campania electorală, în prezența lui Radu Moldovan și se rupe la greu, la 8 luni de la recepția-finală!

 -  -  11226


Drumul Județean 173, care face legătura dintre Bistrița și Budacu de Jos o ia la vale! Fotografiile au fost realizate astăzi, la 8 luni de la inaugurare. Inițial, s-au observat fisuri la suprafață, dar în urma ploilor din această perioadă, drumul s-a SURPAT și practic o bandă de sens este compromisă, pe sectorul aflat la ieșirea din Bistrița.

Ce-a declarat Radu Moldovan despre drumul surpat! Sunt 2 variante: se repară din banii firmei sau se alocă alți bani de la buget, în funcție de ce constată experții!

Din păcate, structura terenului din județul nostru și intemperiile ne-au adus în situația de a avea probleme extraordinare cu câteva investiții. În momentul de față, experții studiază cauza alunecărilor de teren care au continuat pe sub nivelul de 15 – 20 de metri unde s-a coborât atunci când s-a lucrat la drumul din Dealul Budacului și vom vedea care sunt soluțiile. Dacă sunt greșeli ale constructorului, să fiți sigur că toate reparațiile se vor face pe banii lor. Dacă experții spun că sunt alunecări de teren datorate unor alte cauze, nu mai putem face altceva decât să respectăm legea. – a declarat Radu Moldovan la ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru modernizarea drumului s-au organizat 2 licitații, deoarece a fost nevoie de suplimentări! Valoare totală: 7.5 MILIOANE de lei + TVA!

Reamintim că lucrările pe DJ 173C, pe tronsonul Bistrița – Budacu de Jos, au fost finalizate în toamna anului trecut, banii fiind suportați din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. A fost inaugurat în 16 septembrie, în plină capanie electorală.

Lucrările au fost executate de compania SC Îndemânarea PRODCOM SRL Livezile și au garanție de 10 ani. Proiectul tehnic a fost întocmit de compania Someș-Top- Grup Cluj-Napoca.

În primă fază, Îndemanarea a câștigat licitația cu 4.5 MILIOANE de lei +TVA, dar în urma constatărilor din teren, s-a organizat încă o licitație, pe lucrări suplimentare. Al 2-lea contract, în valoare de 3 MILIOANE de lei  a fost atribuit aceuiași constructor. Valoare totală: 7.5  milioane de lei + TVA.

Ce lucrări s-au realizat: înlocuirea structurii rutiere (2 benzi a câte 3 m, 0,75 m acostamente pe ambele părți), 6 drumuri laterale, 7 podețe reabilitate, 3 podețe tubulare, 21 de accese din plăci de beton armat la proprietăți, șanțuri, rigole, parapet de siguranță pe 694 metri.

Momentan, drumul este deschis circulației, iar pe porțiunea surpată se poate circula pe un singur sens!

1 notes
351 views
bookmark icon

One thought on “Drumul de pe Valea Budacului (DJ 173) se duce la vale. De la o fisură, acum e bai mare și 1 bandă de sens e SURPATĂ! A fost inaugurat în campania electorală, în prezența lui Radu Moldovan și se rupe la greu, la 8 luni de la recepția-finală!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *