Drumul expres Bistrița – Cluj-Napoca, inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență. Investiția se ridică la peste 500 de milioane de euro

 -  -  1156


Drumul expres Bistrița – Cluj-Napoca se va realiza cu o finanțare europeană de 568 milioane euro și a fost inclus de Ministerul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene în Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat deputatul PNL Robert Sighiartău.

”Am participat ieri la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență de către Președintele Klaus Iohannis și premierul Orban și m-am bucurat că bistrițenii au primit confirmarea finanțării acestei artere cruciale pentru județ din fondurile alocate special de Uniunea Europeană pentru relansarea economică post-pandemie”, a declarat deputatul Robertu Sighiartău.

Sursa citată mai completează că drumul expres va lega rapid județul Bistrița-Năsăud de Autostrada Transilvania și de municipiul Cluj-Napoca.

”Asta înseamnă să dezvoltăm România: investiții în infrastructură care duc la creșterea competitivității economice și a nivelului de trai.• Între Bistrița și Dej, lucrările au alocate 317 milioane euro pentru 55 kilometri, iar între Dej și Jucu sunt alocate 251 milioane euro pentru 34 kilometri de drum expres”, a mai spus secretarul general al PNL.

0 notes
281 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *