Drumul expres Cluj-Napoca – Bistrița, estimat la 568 milioane euro, exclus din PNRR. Primarul Ioan Turc, îngrijorat

 -  -  21065


Ultima variantă a Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR) nu mai cuprinde drumul expres Cluj-Napoca – Bistrița, lucru care îl îngrijorează pe primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc. Edilul Bistriței solicită Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene reintroducerea acestui obiectiv în PNRR.

”Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu excluderea din ultima variantă a Planului Național de Redresare și Reziliență a drumului expres Cluj-Napoca – Bistrița, estimat la 568 milioane euro. Bistrițenii au nevoie de conectivitate, de infrastructură rutieră modernă, mai ales că traseul amintit ar face legătura și cu tronsonul Bistrița – Vatra Dornei, deja cuprins de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutire în planul Autostrăzii Nordului. Sper ca redresarea și reziliența să se aplice și în cazul drumului expres amintit, care ar aduce reale beneficii locuitorilor din această zonă a Transilvaniei. Prin urmare, în numele conjudețenilor mei, îi solicit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să reintroducă în PNRR construcția acestui important obiectiv”, a precizat primarul Ioan Turc.

La capitolul infrastructură de transport, în noua variantă a PNRR se regăsesc următoarele obiective:

Noul Plan Național de Relansare și Reziliență a fost prezentat vineri, 19 martie, în primă lectură, în Guvernul României.

La finele lunii noiembrie a anului trecut, deputatul Robert Sighiartău anunțase că acest important obiectiv de infrastructură rutieră a fost inclus în PNRR, însă se pare că pentru o scurtă perioadă de timp.

Noua variantă a PNRR poate fi consultată AICI.

2 notes
190 views
bookmark icon

One thought on “Drumul expres Cluj-Napoca – Bistrița, estimat la 568 milioane euro, exclus din PNRR. Primarul Ioan Turc, îngrijorat

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *