DSP Bistrița-Năsăud: ”Creșterea sau menținerea incidenței cazurilor de COVID-19 depinde de noi!”

 -  -  11021


Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud face apel la locuitorii județului Bistrița-Năsăud să dea dovadă de responsabilitate și să respecte toate măsurile impuse de autorități pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Reprezentanții instituției atrag atenția că menținerea cifrelor cu privire la situația epidemiologică la un nivel scăzut depinde de fiecare dintre locuitorii județului.

”În aceste zile premergătoare sărbătorilor de iarnă, creșterea sau menținerea incidenței actuale la mia de locuitori depinde de noi!”, sublinează Compartimentul Promovarea Sănătății din cadrul DSP Bistrița-Năsăud.

Sursa citată reamintește câteva reguli de care cetățenii trebuie să țină cont:

  • nu umblăm pe stradă în grupuri mai mari de 6 persoane;
  • nu organizăm întruniri, petreceri;
  • respectăm regulile pe care le au pentru noi restaurantele deschise;
  • când stăm la rând, păstrăm distanța de 2 m între noi și persoana din față/spate;
  • indicațiile sunt ca, în continuare, să ne fie luată temperatura atunci când intrăm în supermarket, deci, nu ne opunem, dimpotrivă, este de ajutor ca, acolo unde acest lucru nu se face, să îl semnalăm conducerii;
  • purtăm masca pe față, pe stradă și în mijloacele de transport; pe stradă, aruncăm masca în coșul public, nu pe jos;
  • mâncăm mai cu măsură, consumăm alcool mai cu măsură; atunci când gătiți și mâncați țineți cont că ne aflăm în pandemie. “Concurență” pentru urgență și terapie intensivă este deja foarte mare! De asemenea, riscul de a nu putea fi primiți în urgență în timp real și necesar, de a nu putea găsi un loc în spital într-un salon sau la terapie intensivă este foarte, foarte mare!

”Depinde de noi să nu depindem de serviciile medicale de urgență de sărbători”, au încheiat reprezentanții DSP Bistrița-Năsăud.

1 notes
146 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *