FOTO: După 12 ani de promisiuni, au început lucrările în Aqualand! Fără sursă de finanțare, Primăria se-apucă de treabă, cu doar 10% din suma necesară (3 MILIOANE de lei)! E RISC de șantier pe termen-lung și le trebuie încă 30 de MILIOANE de lei!

 -  -  31411


Primăria Bistrița a demarat lucrările de execuție la Aqualand! Investiția e estimată la peste 35 de milioane de lei (peste 7 milioane de euro) și prevede amenajarea unui Complex Sportiv Acvatic în municipiul Bistrița.

La această oră se lucrează la parcul acvatic Aqualand, dar lipsește 90% din finanțare! Primăria Bistrița a alocat 10% din suma totală, ca să se laude în campanie! Ar mai trebui peste 30 de MILIOANE de lei, o sumă enormă pe care NU o au la dispoziție!

MIS Grup a prins contractul și a demarat lucrările! Cu cele 3 MILIOANE de lei, compania a amenajat un drum de piatră și un platou pe care se va amplasa Complexul Acvatic!

Locația: în vecinătatea pârtiei de schi!

Ce lucrări se vor realiza!

Aquapark-ul din Wonderland a fost promis de administrația PSD încă de-acum 12 ani. Într-un final, au alocat 3 MILIOANE de lei și au schimbat denumirea acestui proiect în Complex Sportiv Acvatic.

Potrivit caietului de sarcini, principalele lucrări cuprinse în proiect sunt:

  • clădire principală cu bazin acoperit, jacuzi, tobogane interioare, dușuri, servicii SPA, vestiare, punct prim ajutor, grupuri sanitare;
  • bazine exterioare: piscine și bazine pentru adulti și copii, dușuri, plajă, grupuri sanitare, tobogane de exterior multitrack, hidrotub și tobogan deschis;
  • spațiu de agrement: teren de sport în aer liber, loc de joacă pentru copii pe vârste diferite și cu tematici diferite, baze de observare post salvare acvatică-salvamar;
  • spații verzi amenajate peisagistic, alei carosabile și pietonale, parcări, utilități; spații tehnice.

În ritmul actual de alocare (cu 3 MILIOANE de lei/an exclusiv din bugetul local), investiția va fi gata în 10 ani!

Proiectul este unul electoral , deoarece lipsește finanțarea de 90%. Utilajele viabilizează terenul (consolidări, decopertări, taluzări).

Primăria Bistrița a eșuat în găsirea unei surse de finanțare europeană iar în Guvernarea PSD s-a încercat finanțare guvernamentală prin PNDL sau CNI. Au eșuat toate negocierile, dar cu toate astea, administrața Crețu – Niculae a demarat investiția fix în an electoral!

3 notes
536 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: După 12 ani de promisiuni, au început lucrările în Aqualand! Fără sursă de finanțare, Primăria se-apucă de treabă, cu doar 10% din suma necesară (3 MILIOANE de lei)! E RISC de șantier pe termen-lung și le trebuie încă 30 de MILIOANE de lei!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *