Ultimele noutati

După aproape opt ani de promisiuni, în final se va realiza breteaua de legătură între străzile Arțarilor și Colibiței. În plus va fi modernizată și strada Colibiței

Încă din anul 2010 municipalitatea promitea că va realiza o bretea de legătură între străzile Arţarilor şi Colibiţei, investiție PRIORITARĂ deoarece ar fluidiza traficul și ar crea o variantă alternativă de traversare a orașului. Abia acum, după aproape opt ani, lucrurile au început să se mişte şi promisiunea administrației locale este pe punctul de a se concretiza.

Proiectul tehnic privind amenajarea acestei bretele de legătură, dar și privind modernizarea propriu-zisă a străzii Colibiței este finalizat și a fost deschisă procedura de licitație privind atribuirea lucrărilor de execuție.

În plus, autoritățile locale au fost nevoite să obțină și avizul CFR pentru aceste lucrări, întrucât strada Colibiței se află în zona de protecție a CFR, iar traseul propus pentru modernizare trebuie să respecte unele condiții specifice pentru acest tip de lucrare. Cu toate acestea, într-un final se pare că și acest aviz a fost obținut.

 

Viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, a precizat într-o emisiune difuzată pe postul local de televiziune AS-TV că ”este finalizată proiectarea și avem și avizul CFR, așa că în scurt timp se va finaliza și licitația pentru execuția lucrărilor. Deci anul viitor strada Colibiței va fi modernizată și asfaltată și se va realiza și breteaua de legătură între Arțarilor și Colibiței”.

Licitația a fost postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar firmele interesate să realizeze acest obiectiv au avut, inițial, termen până în 11 decembrie 2017 pentru a depune ofertele. Însă, acesta a fost prelungit până pe data de 18 decembrie 2018, potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița. După încheierea perioadei de depunere a ofertelor, o comisie din cadrul Primăriei Bistrița va analiza ofertele și va fi stabilit și un câștigător.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 3,27 milioane de lei, din această sumă urmând să fie modernizată atât strada Colibiței, cât și cele două treceri la nivel cu calea ferată din acea zonă, dar se va amenaja și breteaua de legătură dintre Arțarilor și Colibiței. De asemenea, vor fi amenajate trotuare, locuri de parcare și o pistă pentru biciclete.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, zona respectivă va intra în modernizare anul viitor, în 2018.

 
Caricatură

Ziar de Bistrita