Din Bistrita

După ce au suferit modificări, Linia Verde și Axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului merg mai departe. Turc: ”Am moștenit proiecte proaste, incomplete”

 -  - 


Lucrările pe cele două mari proiecte de infrastructură și mobilitate urbană derulate de Primăria Bistrița – Linia Verde și Axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului – continuă, spune primarul Ioan Turc. 

Pe Linia Verde, urmează în scurt timp să tragem stratul de uzură, atât pe strada General Grigore Bălan, cât și pe strada Gheorghe Șincai. Pe tronsonul nr. 3, lucrările sunt aproape finalizate, în așa fel încât să poată fi și acolo tras asfaltul”, a declarat primarul.

În ceea ce privește reconfigurarea axei de transport public pe traseul Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, se lucrează la pasajul subteran. Și acolo, aceleași probleme ca și pe Linia Verde. Găsim soluții pentru înlocuirea conductelor de apă și canalizare, pentru modificarea proiectului în așa fel încât el să răspundă așteptărilor bistrițenilor”, a completat primarul.

Edilul Bistriței a reamintit că aceste două proiecte au avut nevoie de modificări.

”Am moștenit proiecte proaste, incomplete. Dau câteva exemple: pe axele de mobilitate nu a fost prevăzută schimbarea conductelor vechi. Nu știu ce așteptau cei din vechea administrație. Să săpăm, să consolidăm patul drumului, să punem asfalt, după care să săpăm din nou și să schimbăm conductele. Nu a fost prevăzută îngroparea firelor care atârnă, spânzură peste tot prin oraș, pe clădiri, între stâlpi, peste străzi. A fost prevăzut pavaj de hală. Nu înțeleg motivul pentru care au prevăzut schimbarea pavajului. Dacă ar fi fost spălat, pavajul actual arăta ca nou. El nu e neapărat deteriorat, e doar desuet, un pavaj care se pune în cătune. Să nu uităm: la preluarea mandatului, am găsit stâlpii de iluminat public de pe Bulevardul Republicii în mijlocul trotuarului. Bistrițenii nu au nevoie de loc de dat cu capul. Probabil că cei care au gestionat înainte problemele Primăriei nu au considerat același lucru”, a mai menționat Ioan Turc.

253 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.