După ce o femeie a fost snopită în bătaie de soț, ministrul de Interne trimite Corpul de control la Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud

 -  -  1850


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, că a decis să trimită Corpul de control la Inspectoratul Județean de Poliție Bistriţa-Năsăud. Decizia ministrului vine în contextul în care o femeie a fost snopită în bătaie în plină stradă, loviturile fiindu-i aplicate chiar de soț. În opinia ministrului, este inadmisibil ca Poliţia să nu ia nicio măsură, mai ales în condițiile în care femeia a depus mai multe petiţii în care susţinea că este ameninţată de bărbatul cu care se află în proces de divorț.

Dacă acum, după această tragedie (de la Oneşti – n.r.), nu analizăm cu maximă atenţie toate disfuncţionalităţile din sistem, înseamnă că nu am învăţat nimic. Eu cred că am învăţat din această nenorocire. O să vedeţi în perioada următoare măsuri, de altfel am şi luat imediat o măsură şi anume aceea de a face o analiză pe toate petiţiile care nu au caracter penal, dar care conţin elemente de ameninţări cu violenţă şi am analizat toate aceste petiţii pe 24 de luni în urmă, pentru a nu exista o astfel de situaţie, şi iată că, din păcate, cu toate acestea, am văzut cazul de la Bistriţa, unde trimitem solicitare de analiză – la Bistriţa se întâmplă la trei săptămâni după Oneşti o situaţie în care doamna respectivă depusese petiţii către Poliţie, în care explica foarte clar că este ameninţată şi arăta foarte clar ce i se întâmplă şi Poliţia nu a luat, din păcate, nicio măsură. În consecinţă, la Bistriţa am hotărât să trimit Corpul de control al ministrului. Este inadmisibil când tu spui foarte clar analiză pe toate analizele în ultimii doi ani şi se întâmplă exact ce s-a întâmplat, din nefericire, la Oneşti şi anume au tratat acele sesizări, acele petiţii cum le-au tratat şi efectul l-am văzut”, a declarat Lucian Bode, la Parlament.

Reamintim că, la data de 16 martie, un bărbat din localitatea Bichigiu, comuna Telciu, a fost reținut de polițiști și apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce și-a bătut soția în plină stradă, incidentul petrecându-se în localitatea Telciu.

0 notes
975 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *