După ce o femeie din Visuia a reclamat că ar fi fost agresată fizic de propriul soț, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu

 -  -  1147O femeie din Visuia a sunat la Poliție și a anunțat că ar fi fost agresată de către soțul ei. La fața locului au intervenit oamenii legii, care au emis un ordin de protecție provizoriu.

”La data de 1 martie, o femeie, de 38 ani, din Visuia a sesizat, telefonic, Poliția despre faptul că ar fi fost lovită de către soțul ei. Ca urmare a celor constatate la fața locului, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie. Cercetările continuă de către Secția 3 Poliție Rurală Lechința” arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Reamintim că începând cu 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Pentru a veni în  sprijinul victimelor, legislația privind violența domestică a fost modificată și completată (prin Legea nr. 174 din 13 iulie 2018), fiind reglementată modalitatea de intervenție a polițiștilor în cazurile de violență domestică și emiterea ordinului de protecție provizoriu de către aceștia. Astfel, la sfârșitul anului trecut, a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial ordinul privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști.

0 notes
272 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *