După două zile de ger năprasnic în Bistrița-Năsăud, vremea devine ceva mai blândă

 -  -  1021


După două zile de ger năprasnic în Bistrița-Năsăud, în care mercurul din termometre a scăzut până la -21 grade Celsius, temperaturile revin în limite suportabile, afirmă Mihai Bălan, administratorul paginii Meteo.BN.

Într-o postare pe pagina Meteo.BN, Mihai Bălan precizează că, deși temperaturile vor deveni ceva mai blânde, ele vor fi în continuare negative.

”Vom avea cer mai mult noros şi mai ales în orele serii sunt condiții de ninsori slabe, temporare, cu probabilitate mai mare de apariție în zonele de deal şi munte, deşi câțiva fulgi nu sunt excluşi nicăieri. Maximele zilei se vor încadra între -4°C în zonele submontane și 0°C, la podiş, în sud-vestul județului. Minimele de la noapte vor fi cuprinse între -8°C în depresiuni și -4°C în zonele joase. La Bistrița scăpăm de ger, deşi temperaturile rămân de iarnă, cu -1 spre 0°C, la amiază, după o minimă de -6°C, mâine dimineață. Cerul va fi acoperit și aici, dar șansele de fulguieli trecătoare sunt mici si vor apărea mai ales spre seară”, a precizat Mihai Bălan.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o informare de intensificări ale vântului, valabilă până pe 15 ianuarie, ora 20:00. ”Vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova. Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est”, arată ANM.

Totodată, meteorologii au emis și o atenţionare cod galben de vânt puternic valabilă până sâmbătă în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

”La altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată. Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55…65 km/h. Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă”, mai arată ANM.

1400980cookie-checkDupă două zile de ger năprasnic în Bistrița-Năsăud, vremea devine ceva mai blândă
0 notes
146 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.