După focarul de la căminul de vârstnici din Maieru, DSP a aplicat amenzi

 -  -  1191


După focarul de COVID-19 de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a aplicat două sancțiuni, a anunțat prefectul Stelian Dolha.

Avem 24 de cazuri din Maieru, de la centrul de vârstnici de acolo, unde e neglijență. (…) Infirmiera de acolo nu a purtat mască. E inadmisibil așa ceva. S-au luat niște măsuri de către DSP. S-au dat niște amenzi acolo, două amenzi de câte 10.000 de lei”, a spus prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, într-un interviu acordat N1 TV.

Întrebat dacă e cazul să se închidă localitatea Maieru, prefectul a spus că nu se impune o astfel de măsură. ”Am discutat asta, dar nu cred că e vorba de așa ceva. O avem sub observație, în sensul că am întărit acolo paza și protecția, adică o să vedeți jandarmi, o să îi vedeți pe cei de la ISU și Poliție acolo”, a mai spus prefectul.

Reamintim că la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru a fost focar de COVID-19, 24 de persoane fiind confirmate cu infecție cu noul coronavirus. 18 beneficiari, trei infirmiere, bucătăreasa centrului, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost diagnosticați cu COVID-19. Toate aceste persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Doi dintre beneficiarii centrului de la Maieru au decedat, în vreme ce o infirmieră a fost declarată vindecată.

0 notes
316 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *