După profesori, și sindicaliștii din Sănătate amenință cu greva generală

După profesori, și sindicaliștii din Sănătate amenință cu greva generală.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a stabilit programul acţiunilor de protest şi strâng deja semnături pentru declanşarea grevei generale, începând cu 15 iunie.

Totodată, pe 8 iunie este programată o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore, între 9:00 şi 11:00.

Revendicările sindicaliștilor din Sănătate sunt:

  • Modificarea Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, astfel încât să se poată continua angajările în Sănătate și Asistență socială, iar bugetele instituțiilor din cele două sisteme să nu fie afectate.
  • Punerea imediată în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de Sănătate şi cel de Asistenţă socială, respectiv acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaților; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizației de hrană prin raportare la salariul minim brut pe țară actual.
  • Finanțarea corectă și suficientă a instituțiilor din Sănătate și Asistență Socială.
  • Reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar SĂNĂTATE.
  • Finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță în SĂNĂTATE și ASISTENŢĂ SOCIALĂ.
  • Stoparea destructurării rețelei medicale proprii a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Sindicaliștii din Sănătate spun că vor continua calendarul protestelor, dacă nu le sunt soluționate revendicările. Marți, aceștia au pichetat Ministerului Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.