E clar! PSD și PNL prind câte 3 mandate de parlamentar. Lorant Sas (USR-PLUS) sau Marcel Seserman (AUR) sunt în cărți pentru 1 mandat, dar cu o condiție: PMP să NU facă pragul electoral!

 -  -  1103


Un număr de șapte parlamentari vor reprezenta județul Bistrița-Năsăud în Parlamentul României, în următoarea legislatură. Este vorba despre cinci deputați și doi senatori. Iată cum ar putea fi repartizate mandatele.

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, Partidul Național Liberal va avea în județul Bistrița-Năsăud trei mandate de parlamentari – două de deputat și unul de senator. Astfel, în Camera Deputaților intră Robert Sighiartău, aflat la cel de-al doilea mandat, și secretarul de stat în Ministerul Justiției Diana Morar, în vreme ce la Senat intră Ovidiu Florean.

La rândul său, Partidul Social Democrat a obținut tot trei mandate, distribuite astfel: Daniel Suciu și Bogdan Ivan la Camera Deputaților și Ioan Deneș la Senat.

Dacă PMP-ul NU face pragul, lupta se dă-ntre Lorant Sas (USR PLUS )și Marcel Seserman (AUR)!

În ceea ce privește cel de-al 5-lea mandat de deputat, în Parlamentul României are șanse mari să intre unul dintre candidații Alianței USR-PLUS, fiind vorba despre Lorant Sas.

De asemenea, Marcel Seserman are șanse să prindă cel de-al 5 lea mandat de deputat arondat județului nostru. Marcel Seserman a candidat din partea AUR, partid care a luat 8% pe Județ (peste 6.000 de voturi).

Lorant Sas sau Marcel Seserman au șanse doar dacă PMP-ul NU va realiza pragul electoral pe țară și astfel, Ionuț Simionca NU va prinde mandat de parlamentar. Momentan, PMP are 4.96% la nivel național și se află sub pragul electoral.

La această oră se desfășoară procesul de redistribuire a mandatelor de deputat și senator și tocmai de aceea datele NU indică sigur cine va prinde Parlamentul.

Parlamentul României este format din 465 de parlamentari – 136 de senatori și 329 de deputați.

0 notes
228 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *