E JALE pe BUGET! Primăria Bistrița va accesa un NOU împrumut de 25 de MILIOANE de lei!

 -  -  41085


Primăria Bistrița va accesa un NOU împrumut bancar! Administrația Ioan Turc intenționează să acceseze încă 25  MILIOANE de lei din bancă, pentru co-finanțarea investițiilor europene.

Contractarea împrumutului se va face pentru cofinanțarea contribuției proprii, inclusiv a cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor de investitii finanțate prin fonduri structurale ale Uniunii Europene din perioada de programare 2014-2020 conform Anexei la Proiectul de Hotărâre.

Împrumutul de 25.136.816 lei, cu o maturitate de maxim 10 ani, din care maxim 3 ani perioadă de grație.

Situația împrumuturilor accesate de Primăria Bistrița!

 – În 2014 s-au luat 40 de MILIOANE de lei din bancă pentru pârtia de schi, Podul Berăriei și Parcul Industrial Sărata, iar o parte din aceste investiții reprezintă găuri negre la bugetul local.

 – În decembrie 2018 s-au împrumutat cu încă 7 .3 MILIOANE de lei pentru cofinanțarea blocurilor ce se izolează termic.

– in luna ianuarie 2020 s-a accesat un împrumut de 10 MILIOANE de lei pentru co-finanțarea unor obiective finanate din bani europeni.

După PSD, potopul!

În ceea ce privește gradul de îndatorare prin luarea în considerare a tuturor contractelor de împrumut existente, inclusiv a celor contractate pentru derularea proiectelor finanțate prin fonduri structurale ale Uniunii Europene și a noului împrumut, la o dobânda estimativă a pieţei bancare, acesta se situeaza la cca. 9,30% fata de  30% aşa cum prevede art. 63, alin. 4 din Legea nr. 273/2006 „Legea finanţelor publice locale”.

Primăria Bistrița a ajuns în ultimul hal, cu cheltuieli enorme pe salarii, cu împrumuturi pentru cofinanțare!

 Primăria Bistrița cheltuie 1 MILION de euro/lună pentru salariile funcționarilor publici iar pe organigramă sunt 80 de șefi serviciu,de birou sau directori, la un total de aproximativ 800 de angajați.

Proiectul de hotărâre privind împrumutul de 25 de MILIOANE de lei va fi supus la vot în ședința ordinară din ianaurie!

Citiți și:

4 notes
210 views
bookmark icon

2 thoughts on “E JALE pe BUGET! Primăria Bistrița va accesa un NOU împrumut de 25 de MILIOANE de lei!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *