E oficial! Alegerile locale vor avea loc în data de 27 septembrie

 -  -  2955


Guvernul a aprobat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie.

“A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie 2020”, a precizat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după şedinţa Executivului.

Campanie fără adunări și mitinguri electorale

Premierul Ludovic Orban a spus că va fi o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

”Nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat prim-ministrul la Digi24.

Și în secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

Prim-ministrul a mai spus că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

Orban spune că sondajele arată că PNL e între 36% și 40 % în sondaje

De asemenea, premierul a mai precizat că PNL se află între 36 şi 40% în sondaje, la distanţă de 10 procente faţă de PSD, partid situat pe locul doi.

A existat un singur moment când PNL a depăşit 40%, să spun confortabil, ăla a fost un moment de emoţie, după victoria preşedintelui Iohannis (…). PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de 1-2 procente cât a stat, sigur, şi din cauza faptului că suntem la guvernare într-o perioadă de criză, într-o perioadă de emoţii, când volatilitatea opţiunilor politice e mai mare decât în perioade de stabilitate. Dar PNL este 36% şi 39 virgulă, în toate cercetările sociologice pe care le-am făcut, la distanţă de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul“, a mai spus Ludovic Orban.

Reamintim că Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora, care prevede că alegerile locale se vor desfăşura pe 27 septembrie, așa cum Ziar de Bistrița a scris AICI.

2 notes
80 views
bookmark icon

2 thoughts on “E oficial! Alegerile locale vor avea loc în data de 27 septembrie

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *