E omul primarilor! Ionuț Simionca se LUPTĂ cu Electrica și vrea să scoată taxele aberante pe care compania le cere pentru folosirea stâlpilor! Legea vine din partea primarilor cu care s-a întâlnit deputatul PMP!

 -  -  42357


Deputatul Ionuț Simionca a conceput o lege care vine în sprijinul comunităților din România. Proiectul inițiat de Simionca prevede eliminarea taxelor pe care le percepe Electrica pentru dispozitivele ce vin amplasate pe stâlpi. Practic, tarifele sunt enorme și pot influența bugetele comunităților. Spre exemplu, în cazul în care o primărie dorește să amplaseze camere de luat vederi pe stâlpii companiei, Electrica percepe chirie lunară de 4 lei/m de fir… La câteva sute de metri, primăriile au de plătit sume destul de mari pentru folosirea stâlpilor.

Vor fi scoase taxele percepute de Electrica pentru dispozitive amplasate pe stâlpi! Simionca: “E proiectul primarilor!”

Ionuț Simionca a recunoscut la o conferință de presă că ideea i-a fost sugerată de primarii din județ, cu care a discutat la o ședință care s-a ținut la Consiliul Județean, dar s-au concretizat în urma discuțiilor purtate ulterior, în teritoriu.

Dacă LEGEA PRIMARILOR va trece, compania Electrica NU va mai putea percepe taxe de stâlp pentru proiectele care se adresează comunităților… iar dacă un primar va dori să instaleze camere video pe stâlpi, NU va mai plăti taxe de închiriere către Electrica.

“Astăzi s-a depus la Camera Deputaților un proiectul legislativ pe care l-am făcut în urma discuțiilor cu primarii din județ. După cum știți, în primăvară am avut o întâlnire cu toți primarii, cu Asociația Comunelor,  cu toți primarii cu care m-am întâlnit la Consiliul Județean, unde am fost invitat și am discutat pe diferite teme cu primarii noștri din județ. Am ajuns la concluzia că timpul nu era suficient și am început o serie de întâlniri cu grupuri de primari din județ. Am mers pe Vale Someșului, pe Valea Sălăuței, pe Valea Șieului… să vedem ce probleme au. Chiar dacă noi, PMP-ul nu avem niciun primar în județ… pentru noi este foarte important să-i sprijinim să facă unitățile administrative cât mai performante, cât mai dezvoltate. Una din problemele lor erau acele taxă pe care compania de electricitate le lua de la primărie dacă se instalau camere de luat vederi.

Am înțeles de la un primar că Electrica i-ar fi taxat cu 4 lei pe metru liniar.. imaginați-vă pe 20 de kilometri de cablu pentru camere de luat vederi cam cât avea de plătit anual. Am făcut o propunere legislativă prin care se vor elimina taxele de stâlp în ce privește serviciile publice, adică, camerele de luat vederi. Pe lângă camerele de luat vederi am introdus și alte controale rutiere, de semnalizare stradală, alte routere sau dispozitive pentru rețele de internet sau orice altceva de care au nevoie comunitățile. Bineînțeles cu acordul Electrica… ca stâlpii să poată susține aceste dispozitive. Este o propunere legislativă susținută de 117 parlamentari, deputați și senatori…. o muncă care dă roade… vorbesc cu 20 – 30 de parlamentari… în 5-6 săptămâni am reușit să strâng semnături pentru acest proiect legislativ…” – a declarat Simionca.

Ionuț Simionca ține legătura cu primarii și e gata-gata să-i ajute cu modificări legislative, care vin în sprijinul comunităților! 

 

“Cred că o să fie un proiect util, cu dedicație pentru primari și mă bucur că noi ca și coaliție, chiar dacă NU avem primari, putem face diferența în comunitățile din BN. Este o lege bună, o lege care este susținută de toate partidele politice, o lege care cu siguranță va trece . Mulți oameni așteaptă de la un parlamentar să rezolve anumite probleme care NU sunt în fișa postului, dar în ceea ce privește munca mea, eu cred că legile cu care vin în fața d-voastră și în fața bistrițenilor sunt legi utile care vin în sprijinul tuturor. E o lege bună și cred că are șanse mari să treacă!” – a declarat deputatul Ionuț Simionca. 

Deputatul PMP este extrem de activ în teritoriu și în urma vizitelor din teren, Simionca preia problemele primarilor și încearcă să le transpună în legi… La finalul conferinței, deputatul a declarat că este deschis oricăror sugestii din partea primarilor și că în actualul mandat va lupta pentru dezvoltarea comunităților, prin introducerea de legi care să vină în sprijinul primarilor.

4 bookmark
2 notes
82 views
bookmark icon

2 thoughts on “E omul primarilor! Ionuț Simionca se LUPTĂ cu Electrica și vrea să scoată taxele aberante pe care compania le cere pentru folosirea stâlpilor! Legea vine din partea primarilor cu care s-a întâlnit deputatul PMP!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.