E primar de oraș, dar se BATE cu municipiile! Nicolae Moldovan, nominalizat în Gala Orașelor Smart cu proiectul de Mobilitate Urbană!

 -  -  5327


Îmbunătăţirea mobilităţii urbane a oraşului Beclean” este un proiect esenţial pentru fluidizarea traficului local. Nicolae Moldovan, primarul Becleanului prezintă primele fotografii cu străzile curpine în aces proiect amplu de modernizare, care se va desfășura din bani europeni (5 milioane de euro).

“Proiectul nostru de mobilitate urbană a fost nominalizat la Gala SmartCities care a avut loc azi la București și a fost foarte apreciat la nivel național, deoarece este un proiect ce va transforma total orașul Beclean.

Să știți că dintre toate proiectele nominalizate Becleanul a fost singurul oraș, restul au fost toate municipii, iar asta personal mă face să fiu și mai mândru de realizările noastre ca administrație locală.

Vă mulțumesc mult pentru toată încrederea! ” – a postat Nicolae Moldovan. 

Ce preved mobilitatea urbană!

În cadrul proiectului ”Drumul Gării din Beclean” se vor efectua următoarele lucrări:

• Modernizare infrastructură rutieră străzi, care prevede și amenajarea a trei variante de ocolire a orașului Beclean;
• Realizare zonă pietonală;
• Realizare trotuare pietonale;
• Realizare traseu biciclete;
• Construire Garaj-Depou;
• Amplasare de spatii verzi cu sisteme de irigare;
• Plantare de arbusti cu înaltime medie de 2.5m;
• Spații de închiriere biciclete si dispecerate, amplasate în zone de referință ale orasului;
• Amplasare de rastele de biciclete pentru parcare;
• Monitorizare video a traficului;
• Puncte de reîncărcare a bateriilor pentru transport electric și de tip hibrid.
Vor fi modernizate și se va realiza iluminat public pe străzile Dealul Păcii, drumul prin pădure, Horea, Codrului, Bobâlna.Crișan, I. P. Reteganul, Petru Maior, Parcului, Piața Mare, Aleea Gării, Podirei-Băile Figa.

 

 

De asemenea, vor fi cumpărate 5 autobuze electrice, biciclete electrice pentru care se vor construit 7 km de piste. Vor mai fi amenajate 31 de stații de autobuze, un depou cu 5 garaje și o spălătorie, se vor amplasa 33 de semafoare, 60 de indicatoare rutiere. Totodată, se vor amenaja spații verzi și parcări.

Cum se va realiza fluidizarea traficului:

1. la intrarea în oraş dinspre Bistriţa se va amenaja o zonă semaforizată şi va fi un traseu de ocolire al centrului oraşului, peste calea ferată spre Figa pe străzile Horea – Codrului – Gheorghe Doja şi se intră în DN17 la intersecţia cu Rusu de Jos.
2. a doua variantă de ocolire porneşte tot din zona semaforizată la intrarea în Beclean dinspre Bistriţa, urmând străzile : Crişan (pe lângă calea ferată) – Gară – Autogară, iar intrarea pe DN17 se va face pe strada Liviu Rebreanu sau prin construirea unui pod peste Meleş şi apoi pe Gheorghe Doja şi se intră în DN17 la intersecţia cu Rusu de Jos.
3. a treia variantă rutieră ocolitoare porneşte din aceeaşi zonă semaforizată, pe străzile Ion Pop Reteganul, pe lângă Dig, pe strada Petru Maior, cu posibilitatea ieşirii în DN17 pe strada Parcului şi strada Someşului.

Bani pentru pod spre Beclenuț!

“Tot azi (30 octombie), a fost admis la finanțare de ADR N-V cel de-al doilea proiect de mobilitate urbană pe care l-am depus de curând, cel prin care se va face o nouă punte peste Someș către Beclenuț și prin care se vor reabilita toate străzile.” – a completat primarul din Beclean.

Podul peste Someș,  către Beclenuț va costa 1.5 milioane de euro !

5 bookmark
0 notes
52 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.