Echipa de voluntari din cadrul proiectului ”Fii avocat în școala ta!” a ajuns în 42 de unități de învățământ din Bistrița-Năsăud

 -  - 


Echipa de voluntari din cadrul proiectului ”Fii avocat în școala ta!” a ajuns în 329 de clase din 42 de unități de învățământ din Bistrița-Năsăud și a interacționat cu un număr total de peste 7.200 de elevi cărora le-au explicat, pe înțelesul lor, care le sunt drepturile și ce responsabilități au.

”Pentru echipa de voluntari din cadrul Proiectului ”Fii avocat în școala ta !”, acestea nu sunt simple numere. Ele reprezintă bilanțul de la finalizarea Modulului 1, în care am încercat să-i familiarizăm pe elevi, atât pe cei mari cât și pe cei mici, cu noțiunea de lege și aplicarea ei, sistemul judiciar și rolul fiecărui profesionist al dreptului”, a precizat Baroul Bistrița-Năsăud într-un mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare. 

În cele aproape 3 săptămâni de la debutul proiectului în județului Bistrița-Năsăud, numărul avocaților care s-au alăturat acestui demers a crescut, echipa mărindu-se de la 20 la 26 de voluntari.

Acest lucru înseamnă că un procent de 20 % dintre avocații definitivi ai baroului, activează în proiect. Un procent însemnat, care face inutil orice alt comentariu despre modul în care avocații au înțeles să se implice în derularea unor activități care au ca țintă copiii și tinerii. Am încercat (și am reușit) să răspundem solicitării tuturor unităților de învățământ din județ care s-au înscris în program, deși numărul lor și al claselor participante a fost unul foarte mare raportat la numărul voluntarilor, precum și la înscrierile din celelalte județe. Chiar dacă experiența din sala de judecată ne-a fost de folos, emoțiile au fost prezente pentru fiecare dintre cei 26 de voluntari care au stat la catedră”, a mai transmis Baroul Bistrița-Năsăud.

Reacțiile au fost pozitive și de cealaltă parte, elevii primind cu mult entuziasm vizita avocaților.

Am întâlnit copii și tineri minunați, isteți, activi. Curiozitatea și interesul manifestat față de temele discutate, ne-a depășit cu mult așteptările, iar dialogul inițiat în cadrul orelor a trecut prin diverse tonuri: de la seriozitate maximă la glume, așa cum ne stă bine, tuturor, într-o sală de clasă. Faptul că sunetul clopoțelului nu i-a dezlipit pe mulți de lângă noi, ne-a creat noi emoții. Avem încredere că această atmosferă se va păstra în continuare. Feedback-ul elevilor și al corpului profesoral, ne onorează pentru că ne dă sentimentul lucrului bine făcut și demonstrează faptul că această activitate era necesară și așteptată în școli. Satisfacțiile pe care ni le oferă nouă, voluntarilor, aceste experiențe inedite, nu pot fi descrise în cuvinte”, a mai menționat Baroul Bistrița-Năsăud.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, proiectul ”Fii avocat în școala ta” se derulează începând din 15 martie. Acest proiect a fost inițiat de către Uniunea Națională a Barourilor din România și se derulează la nivel național, pe baza voluntariatului avocaților.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.