Echipa mobilă de vaccinare de la Spitalul Militar Cluj va ajunge în Lechința

 -  -  1034


O nouă campanie de vaccinare împotriva COVID-19 va avea loc la finalul acestei săptămâni în județul Bistrița-Năsăud, urmând să se desfășoare pe raza localității Lechința, a anunțat prefectul Stelian Dolha.

Prezent într-o emisiune de la Radio Someș, Stelian Dolha a precizat că noua campanie se va desfășura sâmbătă, 22 mai, cu ajutorul unei echipe mobile de vaccinare de la Spitalul Militar Cluj. Echipa va asigura vaccinarea locuitorilor comunei Lechința, precum și a persoanelor care locuiesc în alte localități din apropiere.

”O să încercăm să aducem toate satele din jurul Lechinței, iar persoanele care doresc să se vaccineze să poată să o facă acolo, la Lechința. Vaccinarea se va face cu ajutorul unei echipe mobile de la Ministerul Apărării Naționale, de la Cluj. Cei de la Armată au un centru mobil, o mașină care este echipată și care are toate dotările necesare”, a explicat Stelian Dolha.

Prefectul precizează că odată cu această acțiune de la Lechința va demara și campania de vaccinare împotriva COVID-19 din mediul rural, demers esențial pentru a crește procentul persoanelor vaccinate.

”Începem să ne deplasăm și în mediul rural, pentru că am avut foarte multe solicitări de la oameni care ne rugau și ne îndemnau să ajungem și la țară. E bine că reușim să facem acest lucru. (…) Este important să ajungem și în mediul rural pentru că noi suntem un județ preponderent rural și nu stăm extraordinar de bine cu vaccinarea. Avem undeva la 17,5 spre 18 la sută din populația județului vaccinată cu prima doză. Nu e rău, dar nu e nici bine. Eu mă aștept ca acum, când avem doze de vaccin, avem medici, avem tot ce ne trebuie, lumea să își dorească să se vaccineze. Însă, dacă mergeți la centrele fixe, o să vedeți că nu e bătaie, chiar dacă vaccinarea se poate face la liber, fără programare, doar cu buletinul. De multe ori chiar rămân locuri libere pentru că nu se completează. Din păcate, asta e situația. Suntem nevoiți să schimbăm strategia”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Stelian Dolha a completat că Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a solicitat tuturor primarilor din județ să întocmească o situație cu privire la numărul de persoane care doresc să se vaccineze din fiecare comună.

”Am făcut o circulară către primării și le-am cerut să se implice cu toții și să vedem numărul de peroane care doresc să se vaccineze. Îl felicit pe primarul de la Petru Rareș pentru că a identificat vreo 300 și ceva de persoane care vor să vaccineze, ceea ce e foarte mult. Asta înseamnă că pe viitor vom merge și în această comună și vom asigura vaccinarea persoanelor din Petru Rareș și din alte localități din apropiere”, a mai spus prefectul.

În Bistrița-Năsăud, de la debutul campaniei de vaccinare și până acum, au fost administrate peste 82.000 de doze de vaccin, numărul total de persoane vaccinate cu rapel fiind de 35.174.

Emisiunea de la Radio Someș poate fi urmărită integral mai jos:

0 notes
159 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *