Ecografe de ultimă generație, în dotarea Spitalului Orășenesc din Beclean

 -  -  1012


Un număr de 5 ecografe performante au ajuns în dotarea Spitalului Orășenesc Beclean, investiția în achiziția acestor echipamente ridicându-se la suma de 800.000 de lei. Noile dotări au fost posibile datorită proiectului de reabilitare, modernizare și dotare a Ambulatoriului Integrat al spitalului din Beclean.

Ecografele sunt calibrate în funcție de specificul activității unde vor fi utilizate. Echipamentele vor intra în dotarea cabinetelor medicale de specialitate (Gastroenterologie, Radiologie, Medicină internă, Obstetrică-ginecologie și Pediatrie) din cadrul Ambulatoriului și vor aduce cu siguranță un aport important în calitate și acuratețea actului medical desfășurat la nivelul acestor cabinete”, a precizat conducerea Spitalului din Beclean.

Între anii 2018 și 2020, la această unitate sanitară au mai fost puse în funcțiune încă două astfel de echipamente, unul fiind achiziționat din resurse proprii și altul cu finanțare europeană. Acestea au intrat în dotarea Compartimentului de Primiri Urgente.

Astfel, în acest moment, în dotarea spitalului există șapte ecografe de ultimă generație, valoarea lor fiind de peste 1,1 milioane lei.

Reamintim că Primăria orașului Beclean a obținut fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Beclean (Policlinica), proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.

0 notes
137 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *