Ecologiștii se dau mari cu un proiect ce NU-i a lor! E la mintea cocoșului să NU lași mașinile cu “ȘCOALA de șoferi” să circule în aglomerație! Pe rând își asumă proiectul: Frenț, ecologiștii, Dobra!

 -  -  10366


Partidul Ecologist Român încearcă să-și atribuie merite privind implementarea unui regulament privind circulația mașinilor cu ȘCOALA de șoferi , în orele de vârf. Proiectul de laborator al ecologiștilor din Consiliul Local privind reglementările din trafic la orele de vârf are în fapt, mai mulți inițiatori.  

Știați că: Primăria a REFUZAT să interzică mașinile cu ȘCOALA în orele de vârf! Au spus că NU există evaluare preliminară și nici 3.500 de semnături necesare!

La dezbaterea publică pe bugetul din 2016, o tânără din Bistrița a propus interzicerea mașinilor cu “Școala” în municipiu în intervalul orar 7 – 9 și 16 -18. Asta deoarece traficul în Bistrița este încetinit în special în orele de vârf din cauza șoferilor care efectuează cursuri în acest sens.

Proiectul inițiat de Ionela Alexa ar fi venit în sensul reglementării circulației, opririi și staționării autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi în intervul 7 – 9 și 16 -18. În acest interval, instructorii-auto ar putea efectua deplasări în afara orașului. În caz contrar, instructorii-auto ar fi amendați cu sume între 200 – 500 de lei.

Proiectul inițiat de Alexa Ionela NU a putut intra în dezbatere, deoarece NU avea 5% din semnăturile cetățenilor. În plus de asta, juriștii primăriei au considerat că din punct de vedere legal ar fi nevoie de realizarea unui studiu preliminar care să fundamenteze impactul acestui proiect.

De asemenea, Dorin Dobra a-ncercat să puncteze la capitolul imagine, pe vremea când era senator USL și a propus măsuri care să reglementeze traficul în municipiu și să interzică anumite categorii de automobile în orele de vârf.

Prefectul Frenț se-nfoaie și cere un Regulament pentru fluidizarea traficului! E bătaie pe imagine între PSD-iști!

Ptrivit prefecturii Bistrița-Năsăud, prefectul Ovidiu Victor Frenț a solicitat reprezentantului primăriei Bistrița să elaboreze un regulament privind circulația pe drumurile publice din municipiu, motivând că acesta este absolut necesar în condițiile în care numărul de participanți la trafic a crescut mult în ultimul an. De asemenea, acesta a avertizat faptul că traficul va fi îngreunat în momentul în care se va începe reabilitarea Bulevardului Decebal și a altor străzi din municipiu.

Viceprimarul Niculae habar n-are de administrație: a zis că NU este lege ca să constrângi șoferii!

“Nu cred că există bază legală prin care să le interzicem să nu circule între anumite intervale orare. Acest lucru ar trebui corelat cu legislația națională, ori nu există așa ceva la nivel național. La legislația națională ar trebui să muncim”. ”Eu sper să putem să găsim o variantă, o bază legală, să îi și constrângem. Dar ce se întâmplă când vrei să sancționezi pe cineva, care nu respectă acel interval orar și tu nu ai bază legală. Nu putem da o sancțiune prin abuz” a mai completat viceprimarul.

La ședință au fost convocați reprezentanți ai Primăriei și Poliției Locale a municipiului Bistrița, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Serviciului Public Comunitar de Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule, precum și ai școlilor de șoferi din județ.

Consilierii PER se laudă degeaba! 

Asta înseamnă opoziție constructivă, venim cu propuneri și cu soluții la problemele comunității și este foarte bine că administrația se simte împinsă de la spate de temele și proiectele pe care noi, ecologiștii, le aducem pe ordinea de zi a Consiliului Local. 

Administrația Crețu a ignorat aceste aspecte și NU a luat niciun fel de măsuri. Ziar de Bistrița a prezentat un incident petrecut pe străzile din municipiu, când un șofer s-a dat jos și s-a răstit la nstructrul-auto care încetinea traificul pe strada Ecaterina Teodoroiu (arteră de legătură)… 

În urma dezbaterii, Instituția Prefectului a cerut un Regulament al Primăriei Bistrița care să limiteze mașinile cu ȘCOALA, mașinile de salubrizare în orele de vârf! Acum,  cei 2 ecologiști ies în față cu acest proiect venit de pe mai multe direcții și încercă să și-l asume, la fel cumface prefectul Ovidiu Frenț și probabil urmează s-o facă și Cristi Niculae.

10 bookmark
0 notes
91 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.