Ecologiștii vor să îi retragă lui Miron Mitrea titlul de cetățean de onoare al municipiului Bistrița

 -  -  11158


Consilierii locali din partea Partidului Ecologist Român Bistrița-Năsăud au inițiat un proiect de hotărâre pe care îl vor supune aprobării în cadrul unei viitoare ședințe a Consiliului Local Bistrița. Acesta vizează retragerea unui titlu de cetățean de onoare al municipiului Bistrița. 

Ecologiștii nu mai vor ca Miron Mitrea, unul dintre cei mai puternici politicieni social-democrați de după 1989, să mai fie cetățean de onoare al municipiului Bistrița și cer Consiliului Local Bistrița să adopte proiectul de hotărâre privind retragerea titlului.

Consilierul local Teodor Mârza este cel care a inițiat proiectul de hotărâre, motivând că Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, fapt care încalcă regulamentul de acordare a acestui titlu.

Având în vedere condamnarea prin hotărâre judecătorească definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din data de 13 februarie 2015 în dosarul nr. 4071/1/2014 prin care Domnul MITREA MIRON a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, fapt care încalcă prevederile Regulamentului de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Bistrița, consilierii Partidului Ecologist Român au formulat și depus un proiect de Hotărâre a Consiliului Local în vederea retragerii titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Bistrița”, explică reprezentanții Partidului Ecologist Român filiala Bistrița-Năsăud.

Proiect de hotărâre va fi supus dezbaterii Consiliului Local Bistrița în ședința ordinară din această lună. Rămâne de văzut dacă va fi adoptat.

În ceea ce îl privește pe Miron Mitrea, fostul lider de sindicat, parlamentar şi ministru a ispăşit o condamnare de un an şi trei luni de închisoare pentru luare de mită. Acesta a fost eliberat în anul 2016 și o perioadă a dispărut de pe scena politică, revenind totuși anul trecut în calitate de consultant al Vioricăi Dăncilă pentru alegerile prezidențiale. Acesta a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Bistrița în anul 2002, pe vremea când era ministru în guvernul condus de Adrian Năstase.

FOTO: www.digi24.ro

1 notes
283 views
bookmark icon

One thought on “Ecologiștii vor să îi retragă lui Miron Mitrea titlul de cetățean de onoare al municipiului Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *