Ecologistul Toniuc prinde un post de LUX la Stat! Își dă demisia din Consiliul Local!

 -  -  1103t0Marian Toniuc este de astăzi directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Durabilă. Funcția de LUX din cadrul Consiliului Județean a fost câștigată prin concurs.

 

 

 

Trei candidați au fost acceptați să susțină proba scrisă, însă numai Toniuc a trecut mai departe, la proba orală. La scris, Toniuc a luat 82.14 puncte iar la oral a luat 92.1 puncte. Din comisia de concurs au făcut parte 3 funcționari ai Consiliului Județean și 2 de la Prefectură: Crina Borș – șefa Biroului Juridic, Hasnăș Veronica, Cioarbă Teofil, Carmen Toderașc și Mariana Poptean.

 

 

t1În Consiliul Local, Marian Toniuc a intrat pe listele ecologiștilor, după candidatura din 2012 la Primăria Bistrița. Cu Toniuc lider, grupul ecologiștilor a depus 30 de proiecte în Consiliul Local. Toniuc și-a donat indemnizația de consilier local, reprezentând aproximativ 4.000 de euro pe 3 ani.

 

 

 

În plan mediatic, ecologiștii s-au debarasat de Toniuc și au coalizat cu Florin Chereji, care crește constant la capitolul imagine pe proiecte susținute până acum de ecologiști. Cu un an înainte de alegeri, ecologiștii par a fi în căutarea unui lider, mai ales că Toniuc face un pas în spate și intră în corpul funcționarilor publici.

 

 

Conform statutului, Marian Toniuc NU are voie să dețină funcția de consilier local, de aceea va demisiona din această funcție și îi va face loc lui Bogdan Iclenzan. Până acum, Marian Toniuc a deținut o firmă de consultanță în proiecte europene.

Citește și: https://www.ziardebistrita.ro/huoooooo-centura-de-sud-bistrita-civica-da-tonul-la-cautarea-unui-nou-primar-cretu-e-marele-absent-al-dezbaterii/

0 notes
228 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *