Ecologizare la Nepos, pe Valea Carelor: Kilometrul Albastru merge mai departe!

 -  -  27


Un parteneriat de suflet se desfăşoară de patru ani de zile între Parohia Ortodoxă Nepos şi asociaţia ecologistă Gal Ruralis din Bistriţa prin domnul Cristian Ţetcu.Dacă în anii trecuţi preotul Vasile Rus şi ecologistul Cristian Ţetcu au dezvoltat tema “Dumnezeu,omul şi natura” îndemnându-i pe locuitorii vechii Vărări şi ai văii Someşului să iubească viitorul copiilor lor prin cultivarea respectului faţă de mediul înconjurător şi râul Someş în această săptămână 30 de tineri ai parohiei însoţiţi de preotul paroh şi credincioşi neposeni iubitori de Dumnezeu şi de natură s-au întâlnit cu ecologistul Cristian Ţetcu pe o vale binecuvântată de Dumnezeu: valea Carelor.

 

Timpul petrecut aici a fost închinat dragostei faţă de natură,om şi Dumnezeu cu multă voie bună, cu poezii,cântece închinate naturii,jocuri şi foc de tabără. Tineri şi oameni cu bună credinţă au ecologizat alături de preotul lor această vale adunând o tonă de deşeuri care au luat drumul depozitului ecologic de la Tărpiu. S-au montat plăcuțe OSB de informare și atenționare pentru protejarea pârâului de pe valea Carelor cu inscripţia: ’’Apa este viaţă’’ sau ‘’Nu poluării’’.

Ca dovadă a prieteniei care le-o poartă acestor tineri minunaţi asociaţia Gal Ruralis i-a dăruit cu fructe proaspete şi daruri. Omul cu sufletul frumos care îl iubește pe Dumnezeu iubește și natura. Omul care iubește natura îl iubește pe Dumnezeu.Să spunem împreună NU nepăsării şi să facem fapta cea bună care ne bucură sufletul. Noi schimbăm lumea înconjurătoare dupa lumea noastră interioară, omul poate să transforme tot pământul în rai numai atunci când va purta raiul în el însuși.

Parohia Ortodoxă Nepos
Preot Rus Vasile

2 bookmark
0 notes
7 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.