EDITORIAL: Frecție la centură sau de ce “Salvați Pădurea Codrișor” e numai o FUMIGENĂ anti-Crețu

 -  -  23332


“Salvați Pădurea Codrișor” este un subiect cu sensibilități, dar care ascunde unele dedesubturi îmbietoare. Mișcarea ecologistă, presărată cu muzică în aer liber crează o spirală ce adună tinerii laolaltă, pe modelul Tășuleasa. Rețeta e simplă: se folosește o masă de manevră cu potențial electoral și treptat, “Salvați Pădurea Codrișor” poate deveni fumigena folosită cu mare abilitate de Florin Chereji împotriva actualei conduceri a orașului.

În cei șase ani, Crețu a omis bulgărele de aur care-i putea asigura al treilea mandat și a ignorat Dealul cu potențial. Oamenii vor arteziene, parcuri, locuri de joacă…. vor alternative la Pietonal, NU vor ca Zona Industrială să fie mutată în Codrișor. Și nu trebuie să fii geniu să intuiești asta. De aceea oricine promite că face din Dealul Codrișor o oază de relaxare și va pune în valoare râul Bistrița va avea voturi și simpatizanți.

Bistrița Civică NU poate face nimic real. Și ei știu asta!

La această oră, zona Codrișor NU mai e amenințată de nicio centură fantastică, dar cu toate astea Chereji agită spiritele locuitorilor care beau apă de izvor. Gargara Bistrița Civică nu înseamnă absolut NIMIC pentru comunitate! Fanii mișcării au tasat câteva cărări pe care le-au denumit ca-n basme și au mai făcut 2-3 concerte în natură.

Cât timp puterea e în mâinile lui Crețu, Bistrița Civică nu contează, dar oricum bifează mai bine ca ecologiștii care se gudură în majoritatea din Consiliul Local.Crețu ignoră orice semnal și continuă cu propriile concepte. De aceea a luat împrumut 40 de MILIOANE de lei în numele orașului și folosește jumătate din bani pentru Wonderland, iar pentru domnia Sa, Pădurea Codrișor înseamnă doar centura de Sud. Atât! Și pe acest subiect, Bistrița Civică mizează încă de la înființare.

De ce Revoluția Verde e gargară?

1. Puțini știu că la această oră există un plan de înfrumusețare a zonei, de transformare în punct Belvedere, un P.U.Z realizat în acest sens și aprobat de Consiliul Local încă de pe vremea lui Vasile Moldovan, dar pus sub cheie de către Crețu.

2. Centura de Sud e demult istorie și nu mai e timp pentru punerea în aplicare în ultimul an de mandat a lui Crețu. Așadar, Pădurea NU trebuie salvată, ci pusă în valoare de administrația locală. Chereji creează o pistă FALSĂ și oricum NU are resurse pentru a duce la final visul său. Câștigă doar la capitolul imagine.

Chereji, primar?

Dacă ăsta-i scopul, atunci mijloacele sunt clare și brusc măștile cad și scot în față alt Chereji, care a mai visat odată frumos dar a fost scos din cursă de o poză compromițătoare…. Rămâne de văzut dacă inițiatorul acestui demers va intra în cursă, dar cu siguranță crește constant în notorietate. După ani și ani, Chereji revine cu tineri alături într-o mișcare ecologistă, de salvare a Pădurii Codrișor de un bau-bau care stă la pândă să o radă de pe fața pământului, vezi-Doamne! Coroborat cu isteria ce se opune austriecilor care taie aurul verde, Salvați Pădurea Codrișor pare a fi un subiect la modă, dar cam subțire. Dacă se bagă la primărie Florin Chereji e problema lui, dar inițiativa pe care o coordonează pare ușor isterică și relativ agasantă, dar poate fi o rampă de re-lansare a domniei sale către Primăria Bistrița via Pădurea Codrișor.

Vom trăi și vom vedea!

2 bookmark
3 notes
57 views
bookmark icon

3 thoughts on “EDITORIAL: Frecție la centură sau de ce “Salvați Pădurea Codrișor” e numai o FUMIGENĂ anti-Crețu

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.