EDITORIAL: Rânjitorii!

 -  -  5329


Azi s-a votat bugetul Bistriței și s-au trasat direcțiile pentru cele 50 de MILIOANE de euro. Concluziile sunt cam așa:

– Crețu are majoritate cum e normal pentru orice primar, dar nu are proiecte majore.

– liberalii sunt slăbuți și plictisitori. Îndrugă chestii interesante, prost-ambalate și niciunul nu dă impresia că ar scoate oamenii la vot.

– sistemul de căpușat bani publici merge strună și s-a votat în prostie achiziții aiurea, pe principiul “s-aibă să mănânce și gura lui cutare”

– drumurile sunt praf și pulbere

– sportul e jale

– turismul NU există

– cultura e aceeași, cu Cosma la butoane, dar în casă nouă

– dezvoltarea haotică din urbanism va continua

– zona pietonală a Bistriței rămâne la fel de anostă

– zona Industrială e ca după bombardament

– zonele noi de locuințe rămân înnămolite

– cerșetorii sunt pe poziții, gata-gata să devină brand

Crețu e tare pe facebook și promovează pasajele și Parcul Municipal. Pensionarii cu cont pe rețeaua de socializare încă sunt vrăjiți și încearcă să-și convingă nepoții că PSD-ul le va da de mâncare și Doamne-feri să pățească primarul ceva…

Noi, cei de rând vom aștepta să cadă para mălăiață a fondurilor europene și dacă NU vine minunea în vară, Bistrița va deveni un oraș struțo-cămilă medievală care până în 2020 va concura cu Dejul industrial.

După ședință, Crețu a fost felicitat de rânjitorii cu care s-a înhăitat: de Dorel Cosma cel care mai vrea 5 ani de management deși e proaspăt-pensionar, de Costică Rus (cel care primește 4 milioane de euro de la buget să gate proiectul, deși s-a ratat această sumă din fonduri europene), dar și de ceilalți consilieri locali ce-și vor lua halca prin diverse și prevăzute manevre.

Tare faza de final a lui Crețu, când a vorbit apăsat, să-l audă presa și a citat de pe net fundamentul democrației: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!” a replicat primarul celui care zicea că s-a frecat menta la Rebreanu, managementul a fost prost și cineva trebuie să răspundă pentru cele 4 MILIOANE de euro duse pe apa Sâmbetei deoarece constructorul NU s-a încadrat în termen. Fie vorba între noi, responsabilii pot fi găsiți pe traseul Costică Rus – Crețu, vizionarii care – au dormit cu limba-n gură. Ei n- aveau proiect fezabil, iar peste noapte s-au trezit cu bani cash, nerambursabili. Culmea, Primăria Bistrița a realizat tone de studii maculatură de sertar, dar a omis să facă documentații vitale pentru șantierele deschise.

Revenind, fraza celebră îi aparține unuia care a luptat cu Iliescu. Îl chema Ion Rațiu și neo-comuniștii îi ziceau că el n-a mâncat salam cu soia și, în concluzie n-a gustat amarul.

Îmbuibații nu știau că de fapt Rațiu a ales temnița pentru o idee, a trăit cu demnitate și a murit liber… ca la urmă să rămână ei, cei care-și vând duhul pentru putere, seduși de ochiul diavolului, cum de altfel mai sunt numiți gologanii.

Rațiu a conchis, dar Crețu NU știa finalul frazei celebre

“… rostul meu în momentul când NU voi fi ales va fi să aduc democrația în țara asta cât mă ajută puterile mele.”

Ăstor care au halit salam cu soia și-amu-s mari domni pe spinarea celor mulți și platnici… Dă-le Doamne după cum cer… și-apoi să-i vezi!

 

5 notes
54 views
bookmark icon

5 thoughts on “EDITORIAL: Rânjitorii!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.