Ei sunt consilierii locali care au combinații cu Primăria Bistrița și iau bani publici, pe nerambursabile! S-au dat de GOL la ultima ședință, când s-au ridicat de la masa de votare… ca să evite conflictul de interese!

La ședința ordinară privind aprobarea ONG-urilor sau fundațiilor care beneficiază de bani publici pe proiecte nerambrsabile s-au ridicat de la masă 6 consilieri locali. Toți au interese în cadrul unor ONG-uri care beneficiază de finanțare nerambursabilă și s-au ridicat de la masă pentru a evita conflictul de interese.

În baza Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general au fost depuse 52 de proiecte. 43 au primit finanțare iar 9 proiecte au fost respinse!

Din bugetul local s-au alocat în total 660.000 de lei: 539.687 de lei este suma cheltuită pe proiectele aprobate, iar 120.312 lei au rămas necheltuiți !

Consilierii locali care au depus proiecte și au cerut finanțare din bugetul local sunt:

Bogdan Miholca (PSD)
Cristian Codărean (PSD)
Filip Moisil (PNL).
Vasile Moldovan (ALDE)
Florin Chereji (PNL)
Attila Antal (UDMR)

 

mihoka2

codarean 3

 

 

 

 

 

moisil 1

vasile 1

 

 

 

 

 

chereji

antall

 

 

 

 

 

 

Hotărârea a fost adoptată în forma prezentată de iniţiator, cu 10 voturi „pentru” din 19 consilieri prezenţi. 9 consilieri nu au votat, dintre care 6 au părăsit sala de ședințe pentru evitarea conflictului de interese.

a3

cc5

 

 

 

 

 

Citiți și:

 

Vezi ce proiecte au luat bani de la Primăria Bistrița, pe nerambursabile!
Comentarii

  • Ștefan Horea.

    Bravo dragi tovarăși și preteni, democrație curată, transparență, utilizarea corectă a banului public.

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Si totusi ADRIAN CHEREJI reprezinta societatea civila atat de greu de gasit. A fi presedinte la BISTRITA CIVICA nu este un caz de criticat, ba din contra. Daca asta ar fi cel mai mare rau intr-o administratie atunci am sta foarte bine. Incompatibilitatile adevarate au o cu totul alta natura.
Caricatură

Ziar de Bistrita