Ultimele noutati

Electro -Ursa câștigă un contract de aproape 50.000 de euro, pe proiectare! Firma “de curent” va face proiectarea la drumuri și utilități către Wonderland! Miza cea mare abia urmează: contractul de execuție, estimat la 8 milioane de euro!

Primăria Bistrița a accesat o finanțare din fonduri guvernamentale și va asfalta drumul către pârtia de schi. Momentan se lucrează la elaborarea proiectului-tehnic, a detaliilor de execuție și a caietului de sarcini și servicii de asistenta tehnică pentru obiectivul de investitii: DRUM DE ACCES SI UTILITATI AFERENTE COMPLEXULUI SPORTIV POLIVALENT, MUNICIPIUL BISTRITA. Contractul a fost câștigat de Electro-Ursa, firmă care va încasa 191.500 de lei pe proiectarea căilor de acces către Wonderland.

 

FOTO-VIDEO: WONDERLAND – aici sunt banii dumneavoastră. Vezi cum arată pista de ski la soare, mega proiectul lui Crețu făcut cu bani din bancă!

 

 

 

Rețelele de drumuri și utilități sunt estimate la 8 milioane de euro, iar firma ce va executa lucrările propriu-zise va fi desemnată în urma unei licitații, după finalizarea proiectului. Investiția este una complexă: asfaltarea ambelor căi de acces, amenajarea accesului din zona străzii Ghinzii – strada Valea Ghinzii pe toată lungimea sa, realizare trotuare, rețele de apă, pompe de apă, rețele de canalizare menajeră și rețele electrice. Către pârtia de schi există două căi de acces: dinspre Lacul MHC – către Poligonul Armatei (2.5 kilometri) sau dinspre Unirea ( 1 kilomtru). Ambele căi de acces sunt pietruite și Direcția de Servicii Publice a turnat mai multe bascule de piatră, ambele fiind plin de gropi și greu-practicabile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt două drumuri de acces către complexul Wonderland:

Valea Ghinzii: 2.5 kilometri de carosabil , lățime de 6 metri
– pistă de biciliști de 1 m
– trotuare
– evacuarea apelor pluviale prin rigole și canale de scurgere.

Strada 2, cu acces din DN 17:

– lungime 1.080 metri
– pistă de biciliști de 1 m
– trotuare pe ambele părți ale drumului
– lățime 6 metri
– șanț de colectare a apelor pluviale pe o parte
– pistă de biciliști de 1 metru lățime.
– rețea de canalizare cu lungime totală de 1.647 de metri.

Suprafața carosabilului ce urmează a fi modernizat: 21.600 metri pătrați
Trotuare și piste de bicicliști: 10.000 mp.

Rețeaua de apă: 3.145 metri de rețea (extindere rețea și aducțiune realizată din Ø 110, 10 bari ). Pe rețea se vor executa 33 de vane și 4 hidranți de incendiu pentru alimentarea autospecialelor de incendiu.
– rezervor de apă de 60 de mc montat într-o cuvă de beton, îngropată
– stație de pompare a apei care va fi amplasată la capătul podului și va fi dimensionată încât să preia atât apele uzate menajere de la consumatorii Complexului cât și apele uzate ale consumatorilor de pe strada de acces Valea Ghinzii
– subtraversare râu Bistrița în lungime de 50 m, realizată prin foraj până în rezervorul de apă de 60 mc cu stația de pompare aferentă.

 

 

deviz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drum de acces şi utilităţi aferente complexului sportiv polivalent, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud…

Ce lucrări se vor face!

Investiția este una complexă: asfaltarea ambelor căi de acces, amenajarea accesului din zona străzii Ghinzii – strada Valea Ghinzii pe toată lungimea sa, realizare trotuare, rețele de apă, pompe de apă, rețele de canalizare menajeră și rețele electrice. Studiul de fezabilitate pentru drumul de acces și utilitățile aferente Complexului Wonderland a fost realizat de SC Civitas Proiectare SRL Cluj-Napoca.

De la Ministerul Dezvoltării s-au alocat aproape 6 milioane de euro, dar NU este exclus ca Primăria Bistrița să suplimenteze această investiție, cu bani de la buget.

Prin PNDL, pentru : Drum de acces şi utilităţi aferente complexului sportiv polivalent, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud s-au alocat: 26.707.137 lei.

După ce firma Electro-Ursa va finaliza proiectului tehnic, se va scoate la licitație contractul de execuție a drumurilor și a rețelelor de utilități, contract estimat la 8 milioane de euro, conform studiului de fezabilitate.

 

Citiți și: 

gavril ursa

w1231-356x400

5.000 de euro pe lună costă întreținerea iluminatului public. În mandatele lui Crețu, NUMAI firma Electro-Ursa a câștigat contractul cu Primăria Bistrița. Aceeași firmă, tocmai “a pușcat” contractul de întreținere, extins pe următorii 3 ani!

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita