Elevii claselor 0 – VIII din Bistrița ar putea beneficia de 10 intrări gratuite la patinoarul sintetic

Elevii din ciclul primar și gimnazial din Bistrița ar putea beneficia de 10 intrări gratuite la patinoarul sintetic din municipiu, potrivit unui proiect de hotărâre pregătit de Primăria Bistrița.

Proiectul prevede aprobarea desfășurării programului ”Sănătate prin mișcare” și a regulamentului acestui program.

Primăria municipiului Bistriţa încurajează sportul pe toate palierele şi doreşte în continuare să atragă cât mai mulţi elevi să practice sportul în aer liber, de aceea vine în completarea programelor existente cu un alt tip de abonament pentru doritorii de mişcare. Programul ”Sănătate prin mişcare” constă în acordarea unui abonament de acces la patinoarul municipiului Bistriţa în limita a 10 intrări/elev, în perioada 1 aprilie — 1 noiembrie. Accesul este gratuit în limita a 10 intrări/elev, în perioada anterior menţionată şi asigură accesul la facilităţile oferite de patinoarul municipiului Bistriţa (role şi accesul pe suprafaţa sintetică) în timpul programului de funcţionare a patinoarului. Pe durata unui an calendaristic, un elev beneficiază o singură dată de acest tip de abonament”, se arată în documentația aferentă proiectului de hotărâre.

Potrivit regulamentului programului, beneficiarii programului vor avea acces pe patinoar în baza unei cartele cu 10 intrări. Cartelele vor fi distribuite beneficiarilor prin intermediul unităţilor de învăţământ la care sunt înmatriculaţi. Beneficiarii vor fi însoţiţi de un adult și vor avea obligaţia de a prezenta de fiecare dată cartela de acces şi carnetul de elev, iar la expirarea celor 10 intrări cartela va fi predată reprezentanţilor patinoarului municipiului Bistriţa.

Municipalitatea estimează că aproximativ 8.000 de elevi din clasele 0 – VIII vor beneficia de acest program.

Proiectul privind aprobarea programului ”Sănătate prin mișcare” a fost lansat în consultare publică, urmând ca acesta să fie analizat și supus aprobării într-o ședință viitoare a Consiliului Local Bistrița.

Primăria Bistrița menționează că programul ”Sănătate prin mișcare” vine că completeze alte programe aflate deja în derulare, cum ar fi programul “Școala de înot”, programul de stimulare a elevilor proveniţi din familii aflate în dificultate prin acordarea unui abonament sportiv sau programul de stimulare a elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură şi a premianţilor la olimpiadele şcolare pe discipline, prin facilitarea accesului acestora la cluburile sportive, asociaţiile sau unităţile prestatoare de servicii sportive din municipiu.

Check Also

Primarul Ioan Turc: Bistrița are ce oferi. Ne dorim să punem în valoare zona veche a orașului

În acest final de săptămână, la Bistrița se desfășoară prima ediție a Festivalului ”Legendele Cetății”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.