Din Bistrita

Elevii din Bistrița-Năsăud nu vor fi testați luni; Inspectoratul Școlar anunță că nu mai există teste disponibile

 -  - 


Testarea elevilor din județul Bistrița-Năsăud pentru COVID-19 nu se va putea realiza luni, 13 decembrie, întrucât la nivelul județului nu au ajuns încă testele necesare pentru săptămâna viitoare, a anunțat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

”Până în acest moment, nu s-au primit teste de salivă pentru săptămâna viitoare. Prin urmare, luni, 13 decembrie 2021, nu se efectuează testarea elevilor”, a transmis IȘJ Bistrița-Năsăud printr-un comunicat de presă.

Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud au fost distribuite circa 100.000 de teste, acestea fiind utilizate pentru testarea elevilor în zilele de luni, 6 decembrie, și joi, 9 decembrie. Majoritatea unităților de învățământ au ales ca testarea elevilor să se realizeze la domiciliu, sub supravegherea părinților sau a tutorilor legali, dar au existat și câteva excepții.

Pentru trei unități de învățământ s-a optat ca testarea să fie
realizată la școală și pentru alte patru în regim mixt”
, a completat IȘJ Bistrița-Năsăud.

În urma testărilor efectuate pe parcursul acestei săptămâni, la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu a fost raportat niciun rezultat pozitiv.

La această dată, există un singur caz activ de COVID-19 în rândul personalului şi cinci în rândul elevilor, iar două formaţiuni de studiu îşi desfăşoară activitatea în sistem online. 

În prezent, toate unităţile de învăţământ din județ funcţionează cu prezenţa fizică a elevilor şi a preşcolarilor la cursuri.

61 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.