Elevii din Bistrița-Năsăud vor fi testaţi o singură dată în această săptămână

 -  -  10


Noi teste de salivă au fost distribuite în unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, testarea pentru COVID-19 a elevilor și preșcolarilor urmând să se realizeze o singură dată în această săptămână, în ziua de joi.

Directorul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Zoltan Deak, a declarat că, în această săptămână, în județ au ajuns 32.400 de teste rapide pe bază de salivă, alte 24.000 de teste fiind primite în cursul săptămânii trecute. Toate acestea au fost deja repartizate unităților de învățământ, care le-au distribuit preșcolarilor și elevilor pentru a se putea realiza testarea.

Potrivit informațiilor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, majoritarea unităților de învățământ au optat pentru testarea copiilor la domiciliu, sub supravegherea părinților, excepție făcând trei unităţi care au optat ca testarea să fie realizată la şcoală și alte patru în care testarea se va face în regim mixt.

Aceasta este cea de-a doua săptămână în care elevii din Bistrița-Năsăud vor fi testați pentru COVID-19, acțiuni de acest fel fiind organizate și săptămâna trecută, în zilele de luni și joi. În urma acestora, nu a fost raportat niciun rezultat pozitiv.

Până în acest moment, în judeţ au fost recepţionate peste 160.000 de teste de salivă.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.