Ultimele noutati

Elevii din Piatra Fântânele vor merge la cursuri nu în clădirea școlii, ci într-o pensiune

Situație neobișnuită în Bistrița-Năsăud. Cu toate că mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, se pare că în județ nu toate școlile sunt pregătite să își primească elevii. Cel puțin în localitatea Piatra Fântânele, clădirea în care funcționează școala se află în plin proces de reabilitare și lucrările nu vor fi gata până la debutul anului școlar.

Lucrările sunt ample și au o valoare de mai bine de 400.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se estimează că acestea se vor finaliza ceva mai târziu deoarece au fost o serie de întârzieri din cauza avizelor. La finalul reabilitării, clădirea va avea grupuri sanitare, geamuri termopan, uși noi, va fi modernizată și fațada clădirii și acoperișul.

În condițiile în care lucrările nu vor fi gata la timp, autoritățile locale au fost nevoite să caute soluții pentru ca totuși elevii să poată să își desfășoară cursurile în condiții de siguranță.

Potrivit Mediafax, o familie din localitate şi-a pus la dispoziţie pensiunea pentru ca micuţii din Piatra Fântânele să aibă unde să îşi desfăşoare cursurile în mod normal. Astfel, pentru cei aproximativ 50 de elevi, activitățile se vor desfășura timp de aproximativ două săptămână, cât se estimează că vor mai dura lucrările, în clădirea unei pensiuni din Piatra Fântânele.
Caricatură

Ziar de Bistrita