FOTO/VIDEO: Elicopterul SMURD, așteptat să aterizeze la Lunca Ilvei; va prelua un copilaș de un an și jumătate care prezintă arsuri

 -  -  1078


Un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou este așteptat să aterizeze în localitatea Lunca Ilvei, de unde va prelua un copilaș de aproximativ un an și jumătate care prezintă arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafața corporală.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, copilul s-ar fi oprit cu apă clocotită și prezintă arsuri de gradul II pe abdomen și membrele inferioare.

La fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, în sprijin fiind solicitat și un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. În aceste momente, copilașul este stabilizat. El va fi predat echipajului medical care încadrează elicopterul SMURD pentru a fi transportat la o clinică de specialitate din alt județ al țării.

În acest caz s-a sesizat și Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, care a început o anchetă.

”Astăzi, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi au intervenit în Lunca Ilvei la un apel prin 112 care semnala faptul că un minor prezintă arsuri pe corp. Din primele date, un minor de 1 an și 6 luni, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu mama acestuia ar fi tras de o găleată cu apă clocotită care era lăsată pe sol, găleată care s-a răsturnat provocându-i arsuri în partea inferioară a corpului. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească împrejurările în care s-a produs fapta”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE

Elicopterul SMURD a aterizat la Lunca Ilvei și a preluat copilașul, acesta urmând să fie transportat la o clinică din Cluj Napoca.

AICI VIDEO de la intervenția elicopterului SMURD

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

0 notes
203 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *