FOTO/VIDEO: Elicopterul SMURD, chemat pentru a prelua un bărbat inconștient, cu arsuri pe circa 50 la sută din suprafața corpului. Acesta a suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit la o cabană de pe raza localității Săsarm

 -  -  1789


 

Un puternic incendiu soldat cu o victima s-a produs miercuri diminieața, pe raza localității Săsarm. Flăcările au cuprins o cabană din lemn, la fața locului fiind direcționate două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean. Când au ajuns pompierii la locul solicitării, incendiul se afla în faza de ardere generalizată, iar echipajele au acționat pentru localizarea și lichidarea focului.

Un puternic incendiu soldat cu o victima s-a produs miercuri diminieața, pe raza localității Săsarm. Flăcările au cuprins o cabană din lemn, la fața locului fiind direcționate două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean.https://www.ziardebistrita.ro/elicopterul-smurd-chemat-pentru-a-prelua-un-barbat-inconstient-cu-arsuri-pe-circa-50-la-suta-din-suprafata-corpului-acesta-a-suferit-arsuri-in-urma-unui-incendiu-izbucnit-la-o-cabana-de-pe-raza-loc/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 17 aprilie 2019

În momentul în care a fost asigurat accesul în interiorul cabanei, pompierii au găsit o victimă. ”Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 – 70 de ani, care a fost găsit  inconștient, cu arsuri pe circa 50 la sută din corp. Victima a fost extrasă din cabană”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La fața locului a mai fost solicitată intervenția unui echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, dar și a unui elicopter SMURD care să preia pacientul și să îl transfere la o unitate medicală.

ACTUALIZARE 1

Polițiștii bistrițeni au identificat victima, este vorba despre un bărbat de 70 de ani, din Beclean.

”Bărbatul a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD – este intubat – prezintă arsuri de gradul 1 și 2 pe mai bine de 50 % din suprafața corporală. Va fi transportat la UPU SMURD Bistrița”, a mai anunțat Marius Rus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, ”în continuare, o echipa de polițiști din cadrul Politiei Orașului BECLEAN efectuează cercetări la fata locului pentru a lămuri cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul”. 

Un puternic incendiu soldat cu o victima s-a produs miercuri diminieața, pe raza localității Săsarm. Flăcările au cuprins o cabană din lemn, la fața locului fiind direcționate două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean. Când au ajuns pompierii la locul solicitării, incendiul se afla în faza de ardere generalizată, iar echipajele au acționat pentru localizarea și lichidarea focului. https://www.ziardebistrita.ro/elicopterul-smurd-chemat-pentru-a-prelua-un-barbat-inconstient-cu-arsuri-pe-circa-50-la-suta-din-suprafata-corpului-acesta-a-suferit-arsuri-in-urma-unui-incendiu-izbucnit-la-o-cabana-de-pe-raza-loc/

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 17 aprilie 2019

ACTUALIZARE 2

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în urma incendiului a ars cabana din lemn, regim de înălțime P + M, pe o suprafață utilă de aproximativ 100 mp. ”În acest moment se lucrează pentru stabilirea unei cauze probabile a evenimentului. Bărbatul a fost găsit într-o anexa care nu era cuprinsă de incendiu (situată la circa 8 – 10 m distanță față de cabana cuprinsă de flăcări în totalitate)”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU B-N, Marius Rus.

ACTUALIZARE 3

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, bărbatul va fi transferat la un spital din București.

”La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a ajuns astăzi, 17.04.2019, un pacient în vârstă de 70 de ani din Beclenuț, prezentând arsuri de gradele I și II pe aproximativ 50% din suprafața corpului. Starea de sănătate a pacientului este gravă, acesta fiind intubat și ventilat mecanic. Având în vedere gravitatea cazului, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1091/2006 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic, precum și cu prevederile Ghidului pentru transferul imediat al pacienților arși în centre specializate în tratarea arsurilor, prin intermediul Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din Ministerul Sănătății s-a solicitat transferul pacientului la un spital de categorie superioară, astfel că bărbatul va fi transferat în cursul zilei la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” din București”, a declarat Camelia Strungari.

FOTO/VIDEO: ISU B-N

 

0 notes
914 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *