Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – adoptată. Ce spun deputații și senatorii din Bistrița-Năsăud

 -  -  21006


Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, proiectul cu privire la abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

Parlamentarii județului Bistrița-Năsăud au făcut declarații după votul pe acest proiect de eliminarea a unei prime categorii de pensii speciale.

”Eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, în linie dreaptă. Am votat astăzi în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului abrogarea articolelor din Statutul deputaților și senatorilor care introduc dreptul la pensii speciale pentru parlamentari. Au fost formulate trei proiecte de lege privind desființarea pensiilor parlamentarilor, de către trei grupuri parlamentare, inclusiv PNL, partid care s-a opus instituirii acestor sume nemeritate. Contributivitatea trebuie să rămână principiul pe care se sprijină acordarea pensiilor. Prin urmare, după adoptarea legii, parlamentarii nu vor mai primi pensii speciale”, a precizat deputatul PNL Diana Morar.

La rândul său, și deputatul PSD Daniel Suciu a spus: ”Toate partidele din precedentele mandate, fără nicio excepție, au votat cel puțin câte un beneficiu special pentru o categorie socio-profesională. Niciun parlamentar nu era credibil să ceară eliminarea pensiilor speciale ale altora fără să elimine, prima dată, propriul beneficiu. Astăzi, am făcut asta și de acum trebuie continuat. Se poate chiar prin Ordonanță de urgență dacă actualul executiv are această voință. Timp de un an nu a avut-o!”.

De asemenea, deputatul PSD Bogdan Ivan a completat: ”Dacă Rareș Bogdan sau dvs cei de la guvernare nu puteți, uite că poate PSD: eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. De ce să fim mai speciali decât oamenii care ne-au votat? Ce merite deosebite avem noi față de orice român care a muncit și a contribuit la sistemul de pensii? O să spuneți că ăsta este populism, dar ceea ce ați făcut voi, cei de la guvernare, care ați anunțat că în 30 de zile eliminați pensiile speciale ce e? Încă ceva. Aici ar fi fost bun Rareș Bogdan să ne explice cum “Atât s-a putut!”.

Am votat ! Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate! Sper să nu mai avem ,,probleme’’ la CCR. Fără privilegii”, a adăugat și deputatul PNL Robert Sighiartău.

Anul trecut, pe 20 decembrie 2020, mi-am dat demisia din poziția de senator PSD de Bistrița-Năsăud la al doilea mandat, sub formă de protest contra acestor pensii pentru a nu o primi, dar iată că nu a durat mult și astăzi s-a înfăptuit anularea pensiilor speciale cu votul majorității, fără UDMR. Este doar începutul. Noi așteptăm ca mâine să se dea o ordonanță de urgență pentru eliminarea celorlalte pensii speciale de la celelalte categorii socio-profesionale. Acest demers nu ține de legislativ, ci de executiv, așa că așteptăm un rezultat. Cât despre această eliminare, dacă românii iau act de criza economică în care ne aflăm, era normal ca Parlamentul să ia act de aceste pensii, doar că trebuie să se rețină faptul că nu doar cele pentru parlamentari reprezintă o cheltuială, ci și celelalte din categoriile socio-profesionale de care trebuie să aibă grijă puterea executivă”, a spus și senatorul PSD Ioan Deneș.

”Am făcut ordine în legislația toxică marca PSD. Am votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. În sfârșit o să trăim și noi într-o țară normală”, a spus și senatorul PNL Ovidiu Florean.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că demersurile de eliminare a unor privilegii pentru anumite categorii continuă.

Pensiile speciale pentru parlamentari au fost anulate! Angajamentul #PNL a fost îndeplinit azi la votul din plenul Parlamentului. Continuăm cu îndreptarea legilor strâmbe adoptate ani la rândul de PSD, pentru acordarea de privilegii și beneficii preferențiale. Pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, iar orice tentativă a noastră de a le elimina s-a lovit de majoritatea nocivă PSD-istă din legislatura trecută. PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Încă de anul trecut, am depus un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, care a fost blocat, intenționat, de actuala conducere a PSD. Dacă PSD ar fi deținut majoritatea parlamentară și acum ar fi luptat cu toate puterile pentru menținerea pensiilor speciale, contrar discursului duplicitar pe care îl afișează astăzi. Prin votul românilor s-a făcut dreptate! Noua majoritate de dreapta din Parlament a reușit să elimine aceste pensii. Respectăm, astfel, voința cetățenilor care ne-au dat votul de încredere, la alegerile parlamentare”, a transmis Orban.

În favoarea proiectului privind eliminarea unei prime categorii de pensii speciale – cea a parlamentarilor – s-au înregistrat 357 de voturi, în vreme ce un număr de 30 de parlamentari nu au votat.

2 notes
131 views
bookmark icon

One thought on “Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – adoptată. Ce spun deputații și senatorii din Bistrița-Năsăud

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *