Emil Radu Moldovan, ales în funcția de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest

 -  -  31267


Șeful administrației județene din Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost ales în funcția de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată, prin alegerea mea în funcția de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest. Este o responsabilitate, dar și un angajament că proiectele utile comunităților continuă. Vă asigur de întregul meu sprijin și mă bucur că am ocazia să lucrez îndeaproape, alături de directorul general al ADR N-V, Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene. La fel ca până acum, continuăm munca!”, a precizat Moldovan.

Sursa citată a adăugat că, potrivit rezultatelor privind exercițiul financiar anterior, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest s-a situat pe locul întâi în țară la atragerea de fonduri europene.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR)din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest este organismul deliberativ care coordonează întregul proces de dezvoltare regionala în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

CDR are în componență presedinții consiliilor judetene ale celor 6 județe din regiune si câte un reprezentant al consiliilor locale municipale, orășenești și comunale, desemnați din fiecare județ.

Consiliul are următoarele atribuții principale :

  • Analizează și hotărăște strategia si programele de dezvoltare regională;
  • Aprobă proiectele de dezvoltare regională;
  • Prezintă Consiliului Național pentru Dezvoltare Regională propuneri privind constituirea Fondului pentru dezvoltare regională;
  • Aprobă criteriile, prioritățile, alocarea și destinațiile resurselor Fondului pentru dezvoltare regională;
  • Urmărește utilizarea fondurilor alocate ADR Nord-Vest din Fondul național pentru dezvoltare regională;
  • Urmărește respectarea obiectivelor regionale.

3 notes
392 views
bookmark icon

2 thoughts on “Emil Radu Moldovan, ales în funcția de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *