Emil Radu Moldovan: ”Cred că Stadionul Jean Pădureanu poate fi utilizat pentru sportul de masă, dar pentru sportul profesionist am putea să facem un nou stadion”

 -  -  31872


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susține că va purta discuții cu noul primar al municipiului Bistrița, Ioan Turc, pe marginea investițiilor pentru încurajarea practicării sportului în rândul bistrițenilor. În ceea ce privește Stadionul Jean Pădureanu, Moldovan consideră că acesta ar putea fi păstrat pentru sportul de masă, însă pentru sportul de performanță ar trebui construit un nou stadion.

”Trebuie să ne așezăm cu toții la masă și să vedem ce putem face împreună pentru ca sportul să revină acolo unde îi este locul și, mai important, să dăm tinerilor șansa să facă sport. Din partea mea există toată deschiderea pentru a putea să sprijinim în mod concret sportul. (…) O să am o discuție, după ce se așază toate lucrurile și se constituie consiliile locale, și cu domnul primar Turc, legată de viziunea lui în ceea ce privește sportul și preluarea Stadionului Jean Pădureanu”, a declarat Emil Radu Moldovan într-o conferință de presă.

În condițiile în care administrația județeană are în plan să promoveze o investiție care vizează construirea unui nou stadion în Complexul Wonderland din Unirea, președintele CJ Bistrița-Năsăud susține că acest nou stadion ar putea fi utilizat pentru sportul de performanță, în vreme ce Stadionul Jean Pădureanu din Parcul Municipal ar putea fi deschis sportului de masă.

”Eu cred că mare parte din stadionul de acolo poate fi păstrat pentru sportul pentru toți. Trebuie făcută o expertiză la tribune, văzut care mai stau în picioare și care nu. Din punctul meu de vedere, parcul are nevoie de extindere de urgență, pentru că e arhiplin în permanență. Astfel, cred că partea de teren de antrenament se poate deschide, se poate face o pasarelă către Pădurea Parc Codrișor, pe care toți candidații au avut-o în proiectele lor. De asemenea, pistele ar putea să fie folosite în continuare pentru toți, pe teren să se poată alerga, juca badminton, sta cu pătura, se pot face foarte multe lucruri, asta la capitolul sportul pentru toți sau sportul de masă. Pentru zona profesionistă cred că am putea să facem un nou stadion”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a completat că și-ar dori ca Primăria Bistrița să reușească să preia în administrare Stadionul Jean Pădureanu, dar a adăugat că acest lucru nu este deloc ușor.

3 notes
997 views
bookmark icon

2 thoughts on “Emil Radu Moldovan: ”Cred că Stadionul Jean Pădureanu poate fi utilizat pentru sportul de masă, dar pentru sportul profesionist am putea să facem un nou stadion”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *