Emil Radu Moldovan, despre intrarea PSD la guvernare: ”Partidul a făcut ceea ce trebuia să facă pentru țară”

 -  -  31174


Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care este şi vicepreşedinte al acestui partid la nivel naţional, a declarat miercuri că, prin decizia de a intra la guvernare, PSD a făcut ”ceea ce trebuia să facă” pentru a ajuta țara să treacă peste această perioadă complicată.

Eu cred că PSD a făcut ceea ce trebuia să facă pentru țară. Sigur, această alianță va fi decontată din punct de vedere politic de către PSD. Eu nu am fost unul dintre marii susținători ai acestui proiect. În general, de-a lungul vieții, am fost destul de disciplinat. De fiecare dată, înainte de a decide ceva m-am consultat cu toți colegii mei și, dacă înainte mă exprimam printre primii, de această dată nu m-am exprimat deloc pentru a nu influența deciziile lor. Spre deosebire de partenerii noștri de la PNL care am văzut că au avut o poziție vocală împotriva acestei alianțe, majoritatea colegilor mei din județul Bistrița-Năsăud au votat în favoarea acestei alianțe. Spun majoritatea pentru că nu a fost una covârșitoare, dar a existat o majoritate care m-a mandat să votez pentru o astfel de alianță. (…) Eu am respectat opinia majorității și ne vom strădui ca din această guvernare să facem lucruri bune pentru oameni. (…) Fără să fiu ipocrit, noi eram obligați să facem acest lucru pentru că țara era într-o situație critică și nu vreau să mă gândesc cum am fi arătat fără Guvern în prag de iarnă și cu o criză energetică. Vom sta acolo atâta timp cât putem să facem lucrurile pe care trebuie să le facem pentru oameni. (…) Nu am intrat la guvernare pentru funcții, nu o să cerem niciun fel de funcție pentru această alianță. Nu ne interesează nimic altceva în afară de ceea ce putem noi să facem pentru oameni, a declarat Moldovan.

Liderul social democraților din Bistrița-Năsăud a precizat că PSD a avut negocieri foarte dure legate de pachetul social.

Ați văzut că acest pachet s-a încheiat foarte greu și acesta este doar o măsură infimă de a sprijini majoritatea populației să treacă peste această perioadă foarte complicată. Avem 4,5 milioane de pensionari care au pensie sub 2.500 de lei și nu putem să acceptăm variantele propuse de acrește pensiile doar cu 5%. Pensiile vor crește, în medie, cu 10%, numai că pensiile între 1.000 și 1.600 de lei vor crește substanțial mai mult. De asemenea, s-a găsit o soluție care să corespundă și cu angajamentele României față de Uniunea Europeană și cu reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență. Apare un element de noutate. Cei care au între 1.000 și 1.600 de lei vor primi undeva prin ianuarie-februarie un surplus de 1.200 de lei, o singură dată pe an. De asemenea, a fost o discuție lungă legată de alocații. Acolo avem o creștere substanțială pentru copiii între 0 – 2 ani, de peste 40%. Totodată, vizate și persoanele cu handicap și pensia minimă. (…) Mă bucur că va crește și salariul minim”, a mai spus Moldovan.

Sursa citată a adăugat că în plan local are o bună colaborare cu prefectul județului, Stelian Dolha, și cu primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, dar că nu va exista un protocol politic local între PNL și PSD.

În plan local, din punct de vedere politic, coaliția a hotărât să lase la latitudinea organizațiilor județene decizia de avea sau nu un protocol politic local. Noi am luat act de decizia colegilor noștri liberali că vor în continuare cu USR și nu o să îi deranjăm”, a mai spus Moldovan.

Președintele PSD Bistrița-Năsăud a făcut aceste declarații în timpul recepției lucrărilor la Drumul Județean 172 (Cociu – Mocod – Zagra).

3 notes
299 views
bookmark icon

2 thoughts on “Emil Radu Moldovan, despre intrarea PSD la guvernare: ”Partidul a făcut ceea ce trebuia să facă pentru țară”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *