Emil Radu Moldovan despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban: ”Este obligatoriu ca acest Guvern de incompetenți și hoți să fie trimis acasă”

 -  -  11208Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este de părere că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, care ar urma să fie depusă luni, este absolut necesară. Deși admite că momentul nu este unul oportun, Moldovan consideră că moțiunea trebuie depusă pentru ca Guvernul Orban ”să fie trimis acasă”.

”E o discuție largă pe acest subiect, dar la modul în care se derulează lucrurile în România în momentul de față, începând cu președintele și continuând cu membrii Guvernului care ne spun că au gestionat excepțional criza și noi vedem că au crescut cazurile, da, moțiunea de cenzură este necesară. Deși în alte țări din Uniunea Europeană lucrurile se derulează în mod normal, la noi restricțiile continuă și problemele sunt majore. Dacă am face o comparație cu țările din Europa de Est vedem că suntem campioni de netăgăduit din punct de vedere negativ. Sigur, când au spus că au gestionat bine lucrurile, cred că se refereau la furturile pe care le-au făcut în perioada stării de urgență, pentru că vedem că instituțiile abilitate ale statului ne spun că Guvernul României a cumpărat combinezoane de 24 de ori mai scumpe decât Spitalul Județean de Urgență Bistrița, mănuși și măști de zeci de ori mai scumpe, în condițiile în care una este să negociezi milioane de produse la nivel central, unde prețul ar trebui să fie cu mult mai mic. Cred că doar pentru ei au gestionat bine această epidemie, pentru că numărul șomerilor se apropie de un milion, bani pentru alocații nu au, bani pentru pensii la oamenii care au muncit o viață întreagă nu au. În loc să își asume reguli foarte clare pentru felul în care se va desfășura școala, responsabilitatea de deschidere a școlilor o aruncă în spatele administrațiiei publice locale”, a spus Emil Radu Moldovan într-o conferință de presă.

În aceste condiții, liderul social democraților din Bistrița-Năsăud consideră că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban este necesară, deși admite că momentul nu este cel mai potrivit.

”Poate că momentul nu este cel mai potrivit, dar este obligatoriu ca acest Guvern de incompetenți și hoți să fie trimis acasă”, a adăugat Moldovan.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului luni, 17 august. Moțiunea ar urma să fie citită joi, 20 august, iar votul pentru demiterea Guvernului ar urma să fie dat în perioada 24-28 august.

1 notes
333 views
bookmark icon

One thought on “Emil Radu Moldovan despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban: ”Este obligatoriu ca acest Guvern de incompetenți și hoți să fie trimis acasă”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *