Emil Radu Moldovan, despre pensiile speciale pentru aleșii locali: ”Cu tot hate-ul de rigoare, eu sunt pentru a da aceste indemnizații”

 -  -  31250


Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susține acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali și crede că aceste indemnizații ar trebui date începând cu 1 ianuarie 2022.

”Cu tot hate-ul de rigoare, că oricum vine Crăciunul și am nevoie de niște carne, o să fiu extrem de sincer și de corect pentru că nu pot să fiu ipocrit. În primul rând, nu sunt pensii speciale. Nu există astfel de pensii pentru primari sau președinți de consilii județene. Sunt niște indemnizații care vor fi asigurate din bugetele locale, pentru ca oamenii aceștia să aibă un minim de viață decentă după zeci de ani în slujba comunității. PSD este cel care și-a asumat această decizie, cu Daniel Suciu viceprim-ministru care a promovat Codul Administrativ. Nu putem ca în 2019, când a fost adoptat Codul Administrativ, să susținem un lucru și astăzi să nu-l mai susținem. La nivelul coaliției de guvernare nu s-au purtat astfel de discuții, dar sunt convins că PSD și colegii mei vor susține în continuare această decizie și nu vor mai da ordonanță care să amâne termenul pentru că legea e în vigoare din 2019, dar PNL și USR a prorogat termenul de punere în aplicare”, a precizat Emil Radu Moldovan, întrebat fiind dacă crede că pensiile speciale pentru aleșii locali vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Din punct de vedere personal, liderul PSD Bistrița-Năsăud a completat că susține această măsură.

”Eu sunt pentru a da aceste indemnizații aleșilor locali, nu este o presiune foarte mare pe bugete locale. Sigur, tot timpul pot exista excepții sau discuții, dar eu cred că majoritatea covârșitoare a acestor oameni care au fost aleși de comunitate are acest minim drept să primească 2 – 3.000 de lei care să le asigure un minim de trai decent. O să îmi spuneți că și alții ar avea nevoie și o să vă dau dreptate pentru că în România sunt 4,5 milioane de pensionari care au venituri sub 2.500 de lei”, a adăugat președintele PSD Bistrița-Năsăud.

În legătură cu aceste pensii speciale ale aleșilor locali, USR a somat PSD, PNL, UDMR şi pe viitorul premier Nicolae Ciucă ca, după instalarea Guvernului, să dea o ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea lor, în caz contrar acestea ar urma să intre în plată de la 1 ianuarie 2022.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a reamintit că aceste pensii speciale au fost introduse în timpul Guvernului Dăncilă, prin ordonanţă de urgență pe Codul Administrativ.

3 notes
375 views
bookmark icon

2 thoughts on “Emil Radu Moldovan, despre pensiile speciale pentru aleșii locali: ”Cu tot hate-ul de rigoare, eu sunt pentru a da aceste indemnizații”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *