radu moldovan bistrita

Emil Radu Moldovan, despre vechea Sală Polivalentă din Bistrița: ”Nu mă supăr că Primăria vrea să preia sala. Când va exista un demers oficial, consilierii PSD vor vota cu două mâini”

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a vorbit vineri, într-o conferință de presă organizată cu prilejul inaugurării Complexului Sportiv din Unirea, despre vechea Sală Polivalentă din municipiul Bistrița, situată în apropierea Parcului Regele Mihai I al României.

„Eu, când am venit în 2012 la Consiliul Judeţean, cu domnul Constantin Florian director acolo, am încercat vreo 3-4 ani să găsim o soluţie să transferăm Sala Polivalentă la Consiliul Județean pentru că Ministerul Sportului nu o finanţa, nu finanța nici măcar repararea şi întreţinerea ei. Nu am reuşit fiindcă Ministerul Sportului şi Direcţia de Sport nu au reuşit să facă transferul. Din păcate, în ultimul an, doamna director de la Direcția Județeană de Tineret și Sport, Annamaria Antal, l-a abordat pe directorul Clubului Gloria 2018, Eugen Cosma, pentru că noi suntem principalul client al Sălii Polivalente, și i-a spus că, în toiul unor competiţii, exista riscul de a rămâne fără curent şi fără apă pentru că că nu aveau bani să îşi plătească utilităţile. În aceste condiții, am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe fostul meu coleg de Parlament şi actual coleg de coaliţie, pe domnul Kelemen Hunor, rugându-l să găsească o soluţie. De fiecare dată a găsit, dar la a doua sau a treia discuție m-a întrebat de ce nu preiau eu sala. I-am răspuns că nu o preiau pentru că nu vrea să mi-o dea nimeni. Atunci mi-a sugerat să fac o cerere către Ministerul Sportului în acest sens şi mi-a promis că va susţine proiectul pentru transferul Sălii Polivalente din domeniul public al statului în cel al judeţului. Eu, hărnicuţ cum mă ştiţi, am început procedurile legale, adică m-am dus în faţa consilierilor judeţeni să solicităm transferul. Am asistat şi eu la dezbaterile publice – că alte discuţii nu au existat – cum anumite personalităţi ale judeţului nostru au fost surprinse şi am ajuns în situaţia în care partenerii noştri de coaliţie naţională (n.r. – de la PNL) au decis să voteze împotrivă și asta pentru că îşi doreşte Primăria Bistriţa această sală. Eu am salutat această decizie. Eu am mai spus-o și o repet: consilierii PSD de la municipiu vor vota cu două mâini pentru când Primăria Bistriţa va face vreun demers oficial. Până acum, Primăria nu a făcut niciun demers oficial, doar poze şi declaraţii de presă”, a explicat Emil Radu Moldovan.

Șeful CJ Bistrița-Năsăud a menționat că nu este supărat pentru că și municipalitatea intenționează să preia vechea Sală Polivalentă, ba din contră, spune că va susține acest transfer, dar atrage atenția că lucrurile trebuie să se întâmple într-un timp cât mai scurt. În caz contrar, există riscul ca sala să rămână fără bani pentru a plăti facturile.

„Nu îmi doresc să am mai multe săli. Îmi ajunge noua Sală Polivalentă până peste cap, mai ales că nici costurile de întreținere nu vor fi puţine. Eu nu mă arăt nici surprins, nici nu mă supăr că Primăria va vrea să preia sala. Îmi doresc şi îi sprijin cu tot ce pot eu. (…) Sper ca Primăria să facă demersurile oficiale şi sala să treacă într-un timp foarte scurt la Primărie. La nivelul coaliţiei, al PSD, al Guvernului voi susţine cu două mâini acest transfer, mai ales că au reînceput competiţiile, începe şi Liga Florilor şi din nou nu au bani de curent, de gaze şi de apă şi vom ajunge în situaţia în care handbalistele, voleibalistele, junioarele, tineretul şi ceilalţi vor pierde meciurile la masa verde pentru că nu vom avea unde să desfăşurăm activitatea şi atunci vom vedea ce va face Primăria Bistriţa și PNL care a blocat transferul sălii. Sper să găsească soluţii pentru că noi plătim chirie, avem contracte şi plătim chirie”, a mai spus Moldovan.