Emil Radu Moldovan: ”Ioan Oltean a fost cel mai mare politician al județului. Asta e realitatea”

 -  -  11657


Președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este de părere că Ioan Oltean a fost cel mai mare politician pe care județul Bistrița-Năsăud l-a avut vreodată. În opinia liderului social democraților bistrițeni, dacă Ioan Oltean decide să revină în politică, liberalii vor avea o problemă.

Prezent într-o emisiune la Radio Someș, Ioan Oltean a făcut o serie de afirmații cu privire la relația sa cu liderul PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care, la rândul său, a comentat declarațiile fostului lider politic.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, cel mai mare opozant politic al partidului meu era Partidul Social Democrat, în speță Radu Moldovan, care a avut momente în care s-a urcat cu picioarele pe mine. Când l-am întrebat de ce face acest lucru, Moldovan mi-a răspuns cu multă seninătate: Dacă nu mă urc cu picioarele pe tine, nu mă preia presa, nu mă bagă nimeni în seamă. Dar trebuie să spun că Radu Moldovan e singurul politician din acest județ care a învățat, a învățat politică”, a declarat Ioan Oltean într-o emisiune de la Radio Someș.  

Referitor la aceste afirmații, tot într-o emisiune de la Radio Someș, Emil Radu Moldovan a recunoscut că au existat momente când într-adevăr a lansat atacuri dure la adresa lui Ioan Oltean, dar, cu toate acestea, afirmă că Oltean a fost ”cel mai mare politician al județului”.

La figurat vorbind, da, au existat momente de acest fel. A fost o perioadă extrem de interesantă. Aș încerca să fac o paralelă. Eu am intrat în politica mare în timp ce eram în opoziție, cu o putere condusă de Traian Băsescu. (…) Cu ghilimele de rigoare, Traian Băsescu chiar era animal politic pe acea vreme. După ce am intrat în opoziție și m-am dus la București, oameni de bună credință, consultanți politici mi-au spus că ai o singură variantă ca să crești politic – să își alegi o țintă mare. Exact cum fac alpiniștii: fac și ei cățărări în Munții Rodnei, dar nu e același lucru ca atunci când se duc pe Himalaya sau Kilimanjaro. Atunci, m-am gândit care mi-ar putea fi țintele. Băsescu era prea sus, așa că a rămas Ioan Oltean. Cu toate înjurăturile pe care o să mi le primesc, Ioan Oltean a fost un mare politician, cel mai mare al județului. Asta este realitatea. După ce am zis că el mi-e omul, am început militărește și e adevărat că eram ca un pitbull, de dimineața până seara și de seara până dimineața. Cândva, nu mai știu dacă exact astea erau cuvintele, dar o astfel de discuție a existat și m-a întrebat ce am cu el sau de ce fac toate chestiile astea”, a declarat Emil Radu Moldovan în emisiunea ”Prăjitura cu piper” de la Radio Someș.

Sursa citată a completat că, deși au existat astfel de situații, atacurile sale nu au vizat niciodată viața personală a fostului lider politic Ioan Oltean, acestea vizând doar viața din plan politic.

”Fiecare avem bunele sau relele noastre, dar familia trebuie să rămână la locul ei și un politician, atunci când intră în politică, trebuie să își asume că a intrat în piața publică și trebuie să știe să primească critici, fie ele justificate ori nejustificate. E adevărat că eu îmi puneam tot felul de întrebări retorice. Nu cred că ratam vreo zi de vineri în acest sens”, a mai spus Moldovan.

Cu toate acestea, liderul PSD Bistrița-Năsăud afirmă că îi este recunoscător lui Ioan Oltean.

Dacă nu exista el, nu știu dacă aveam de ce mă agăța, adică nu aveam pe ce să mă cațăr”, a mai spus Moldovan.

Întrebat dacă îl mai vede pe Ioan Oltean făcând politică, Moldovan a spus că, în opinia sa, acest lucru este posibil.

”Da, eu îl văd. Dacă Ioan Oltean se va gândi să revină în politică, atunci cei din PNL vor avea o problemă. Eu cred că el respiră lucrul acesta, mai ales în momentul de față, când și-a clarificat absolut toate temele de atac de altă natură. Eu sunt pregătit dacă vrea să ne apucăm iar de politică. Tocmai mă las de administrație și o să am timp. (…) Eu l-am respectat tot timpul, îl respect și acum. E un om cu o mare capacitate de muncă. Eu am învățat foarte multe lucruri de la el”, a mai precizat Moldovan.

1 notes
782 views
bookmark icon

One thought on “Emil Radu Moldovan: ”Ioan Oltean a fost cel mai mare politician al județului. Asta e realitatea”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *