Emil Radu Moldovan: ”Ne-am fi dorit să găsim finanțare pe fonduri europene pentru heliport, dar nu au mai ajuns resursele!” Totuși, din ce fonduri ar putea fi susținută investiția?

 -  -  5360


Câteva minute pot face diferenţa în lupta dintre viață și moarte pentru mulți pacienți aflați în stare critică! Pentru a da o șansă în plus acestor pacienți, care necesită transfer cu elicopterul la un centru medical de specialitate, se intenţioneză amenajarea unui heliport pe clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Cu toate că autoritățile județene sperau să obțină finanțare europeană pentru acest proiect, se pare că în cele din urmă nu s-a reușit acest lucru.

”Ne-am fi dorit să găsim o finanțare pe fonduri europene, nu au mai ajuns resursele. O să încercăm să îl introducem pe finanțare guvernamentală, iar dacă nu o să găsim resursele necesare de la Consiliul Județean pentru că ne dorim acest lucru, e un proiect integrat extinderea UPU, liftul de mare viteză și heliportul. Dacă nu vom găsi alte soluții de finanțare, vom asigura noi finanțarea pentru ca investițiile respective să se deruleze în paralel și în același timp și când terminăm să terminăm cu totul” a declarat Emil Radu Moldovan.

Heliportul va fi deservit exclusiv de elicopterele destinate urgenţelor medicale, adică cele care au capacitatea şi tonajul adecvate, ale MAI, cele SMURD şi o parte din elicopterele Forţelor Aeriene Române. Valoarea investiției este de 7,8 milioane de lei.

5 bookmark
0 notes
85 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.