Emil Radu Moldovan: ”Sunt solidar cu cei 609 angajați ai DGASPC Bistrița-Năsăud care nu și-au primit drepturile salariale”

 -  -  1219


Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este solidar cu angajații Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistrița-Năsăud care nu și-au primit drepturile salariale. Acesta afirmă că a trimis mai multe adrese către Guvernul României, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor, în care a atras atenția că nu s-a respectat obligația de a contribui la fondurile necesare funcționării sistemului de asistență socială și protecția copilului, dar banii pentru plata acestor drepturi nu au sosit.

Din dorința de a nu se ajunge în această situație, noi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, am făcut economii și am asigurat 57% din bugetul destinat acestor oameni, cu toate că acordul din decembrie 2019, dintre Guvernul României și UNCJR prevede să alocăm doar 10%. Restul de 90% era și este în responsabilitatea Ministerului Finanțelor! Însă, acest Guvern cinic, după ce a tăiat cu 25% bugetul Consiliului Județean pentru anul 2020, față de cel din 2019, nici acum, când oamenii ies în stradă, nu își respectă angajamentul și lasă persoanele vulnerabile, cu dizabilități și salariații care își dedică viața să-i îngrijească, fără banii care le asigură traiul de zi cu zi”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Mai mult, din februarie până acum, președintele CJ Bistrița-Năsăud susține că a trimis 17 adrese către Guvernul României, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor, în care a atras atenția că NU a fost rrespectată obligația de a contribui la fondurile necesare funcționării sistemului de asistență socială și protecția copilului.

Situația lor este disperată. Nu pot să asigure mâncare copiilor, să-și plătească ratele, unii riscă să-și piardă locuința, nu-și pot plăti facturile sau să-și cumpere medicamente. Din păcate, situația salariaților DGASPC Bistrița-Năsăud nu este particulară. În toată țara, acești oameni își cer drepturile salariale. Domnule Orban, domnule Cîțu, vă pasă câtuși de puțin de persoanele vulnerabile din țara aceasta? Vă solicit, cu un ultim dram de responsabilitate, să asigurați salariile acestor oameni aflați într-o situație disperată”, a încheiat Moldovan.

0 notes
344 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *