Etapa a III-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea începe luna aceasta

 -  -  944


Premierul Florin Cîţu a solicitat autorităților să facă pregătirile necesare pentru ca etapa a III-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 să înceapă mai devreme. Prim-ministrul a explicat că la baza solicitării sale stă faptul că România va primi, în luna martie, 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID. 

În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare. Le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze. Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă de 10,4 milioane (de români vaccinaţi – n.r.), poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul.

Întrebat dacă există posibilitatea ca etapa a III-a a campaniei de vaccinare să înceapă înainte de data 15 martie, premierul a răspuns: “Am cerut ca zonele, cel puţin zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zonele care sunt carantinate sau în zone unde avem cazuri şi sunt locuri libere, să se permită, măcar în aceste zone, şi altor persoane. (…) Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze“.

0 notes
69 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *