Eveniment privat, întrerupt de jandarmi; s-au aplicat amenzi de 6.000 de lei

 -  -  1124


Un eveniment privat la care participau 35 de persoane a fost întrerupt de forțele de ordine, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

”În acest sfârșit de săptămănă, jandarmii și polițiștii bistrițeni au desfășurat activități de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe raza municipiului. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la punctul de lucru al unei societăți comerciale se afla în desfășurare un eveniment privat organizat contrar prevederilor legale în vigoare. În consecință, evenimentul a fost întrerupt, organizatorii și cei 35 de participanți fiind sancționați conform prevederilor Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 6.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Cu toate că o serie de restricții au fost eliminate începând cu data de 15 mai, jandarmii atrag atenția cetățenilor că evenimentele organizate cu prilejul unor sărbători, aniversări petreceri în spații închise sau deschise publice sau private sunt în continuare interzise, iar cluburile, discotecile și piscinele de interior, încă închise. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor restricții sunt cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei pentru organizatori, respectiv între 500 și 2.500 lei pentru participanți.

În perioada 14 – 16 mai, forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au organizat un număr de 33 de acțiuni punctuale pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

”Astfel, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 2700de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 138 de operatori economici și 56 mijloace de transport persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 36.250 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. Dintre acestea, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, au fost aplicate 12 sancțiuni în cuantum de 15.000 lei”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

0 notes
249 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *