Eveniment privat organizat la Colibița, oprit de poliţişti; s-au aplicat amenzi în valoare de 22.000 de lei

 -  -  1449


Poliţiştii au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un agent economic din localitatea Colibița, unde era organizat un eveniment privat cu încălcarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Evenimentul a fost întrerupt, fiind aplicate amenzi în valoare de 22.000 de lei.

În cursul nopţii trecute, efective din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud şi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au desfăşurat o acţiune în localitatea Colibița, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse în contextul stării de alertă. Astfel, forţele de ordine au intervenit la punctul de lucru al unui agent economic din Colibița, unde s-a constatat că se desfăşura un eveniment privat, în spaţiu închis, contrar prevederilor legale. Având în vedere cele constatate, polițiștii și jandarmii au întrerupt evenimentul și au aplicat un număr de 46 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 22.000 de lei, pentru încălcare prevederilor Legii 55/2020, evenimentul respectiv fiind întrerupt”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Totodată, în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au desfăşurat și alte acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activităţi au participat 145 de efective.

”În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 69 de societăți comerciale, fiind legitimate totodata peste 1400 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.500 de lei”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
574 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *