Evenimentele private ar putea fi sistate sau, în cel mai fericit caz, se va reveni la posibilitatea organizării acestora cu un număr redus de persoane – cel mult 20

 -  -  11186


Premierul Ludovic Orban a anunţat că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane. La baza unei astfel de decizii stă faptul că mulți dintre organizatorii unor astfel de evenimente nu respectă regulile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Să vă spun o restricție pe care am gândit-o. Pentru că am văzut că nu peste tot comitetele județene pentru situații de urgență iau decizia respectivă, eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deşi, vedeți și dumneavoastră, astăzi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spaţii închise şi cu 100 de persoane în spaţii exterioare. Asta este legea. Sunt foarte mulţi organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunţilor şi este posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private”, a declarat Orban.

Întrebat dacă există posibilitatea introducerii obligativității de a purta masca de protecție și în aer liber, premierul a afirmat că se va face o analiză în acest sens.

Ea există deja în hotărârea de Guvern. În forma actuală, noi am avut o gțndire în care ținem cont de nivelul de răspândire din fiecare județ, localitate și decizia se ia la propunerea DSP, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Noi am permis acest lucru, ca aceste CJSU să instituie obligativitatea portului măștii în spații unde există aglomerații, unde nu există posibilitatea de menținere a distanței fizice și am și enumerat în hotărârea de Guvern astfel de spații, cum sunt peroane, stații pentru mijloacele de transport în comun, târguri, oboare, piețe, deci sunt prevăzute deja. O să mai facem o analiză și fie întărim prevederile, fie o să monitorizăm cu mai mare atenție măsura în care comitetele județene pentru situații de urgență dispun aceste reglementări şi anume obligativitatea portului măştii în aceste spaţii unde există contact fizic şi unde există risc de transmitere chiar şi în aer liber”, a mai spus premierul.

Prim-ministrul  le-a recomandat cetățenilor să poarte mască de protecţie în locurile care presupun interacţiunea cu alţi oameni.

Conferința de presă susținută de premierul Ludovic Orban

Conferința de presă susținută de premierul Ludovic Orban

Publicată de Guvernul României pe Luni, 12 octombrie 2020
1 notes
311 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *